親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

唔好意思,廿年前淨係跟團去過一次,所以好多問題

請問有冇水上活動啱11歲-13歲小朋友玩?例如香蕉船果d。佢地都識游水同大膽。如果可以玩,有冇得walk-in去玩?我網上睇好多都係跟團去

另外,芭堤雅內去唔同景點係咪多數坐雙條車(我見胡xx網頁介紹)?難唔難截車?唔知果邊的士係咪四人座,驚我地五個人難截的士。另外曼谷/芭堤雅容唔容易call Uber?

如果飛機21:15到曼谷蘇凡納布機場,想即刻去芭堤雅,係咪book定車好d? 通常响邊度book車/有冇介紹?

Thank you.

侯爵府

twllc 發表於 22-10-18 08:07

請問有冇水上活動啱11歲-13歲小朋友玩?例如香蕉船果d。 ...

我3年前去芭堤雅係klook包車,你夜機最好book定車啦。我係去到芭第二日再租幾日車自駕。
芭提雅雙條車有份固定線(類似小巴),伸手截車上車,落車按鐘,落車之後去司機位俾錢,10baht一位。以我所知,好多景點固定線係唔經既,咁就要包車,你可以問停係路邊既雙條車問價,岩價就上車。的士我又真係好少見,通常都係停係路邊等客包車,4坐位。

侯爵府

twllc 發表於 22-10-18 08:07

請問有冇水上活動啱11歲-13歲小朋友玩?例如香蕉船果d。 ...

仲有泰國e家無uber, 好似俾Grab收購左,曼谷call Grab容易呀,我一家4口去,係曼谷都係Grab出Grab入 or坐taxi。不過我既資訊都係3年前,不過近排睇d youtuber大致都係咁上下,call車apps多左幾間,你可以google下。

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

你住邊間酒店? 有啲酒店會有活動櫃檯可以比你訂活動, 幾年前沙灘都有得就咁即join水上活動
雙條車周街都係, 你地4個用apps call車就得或者叫酒店幫你call, grab啲人話貴左(曼谷)有另一個apps平啲不過唔記得左乜名

機場去咁夜要book定呀, 以前888果啲大行就貴少少, 隔左幾年好多資料唔update, 真係要睇人分享, 不過我八小紅書都多講, 你可以去睇

子爵府

回覆 twllc 的帖子

在香港裝定GRAB先過去,可以CALL車,街上見到雙條車都可以搭,可以去Cartoon Network Water Park. 出海就真係要join local tour,選好地方活動類型,街上好多SHOP有,酒店JOIN會貴

伯爵府

回覆樓主:

想問去Cartoon Network Water Park,市中心坐車去幾耐呢?值唔值得去?

男爵府

好媽媽勳章

多謝咁多位jm既意見

珍珠宮

coldmilktea 發表於 22-10-26 20:07
想問去Cartoon Network Water Park,市中心坐車去幾耐呢?值唔值得去?

半個鐘左右,有小朋友必去la

大宅

回覆樓主:

想問下有冇人試過聖誕前後去過芭堤雅,會唔會好涼,重有冇水上活動,氣氛會唔會比較冷清呢?

珍珠宮

greenlover 發表於 22-11-2 17:43
想問下有冇人試過聖誕前後去過芭堤雅,會唔會好涼,重有冇水上活動,氣氛會唔會比較冷清呢?
...

我八月玩水樂園都凍

首頁

尾頁

跳至