自由報料

跳至

首頁
12345...8

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

cherryma 發表於 23-4-30 14:23
我唔認同,睇下你有冇去爭取,我已經用左27年,咁耐試過2次填cut form,我未必係去到最平,但都一定唔會係 ...
可否分享你的 experience? what plan you are using? 我都是上這裡知大家嘅價錢, 再打電話問, 試過填cut form... 電話大約$47 (renewed in Feb 2022), 比現在價錢, 不是抵, 但有時太忙, 差不多就算

伯爵府

cherryma 發表於 23-4-30 14:23
我唔認同,睇下你有冇去爭取,我已經用左27年,咁耐試過2次填cut form,我未必係去到最平,但都一定唔會係 ...
已經用咗多年嘅舊客,都仲要去爭取優惠,會唔會有點過分呢?仲要不停打電話去煩佢哋先有呢個正常價錢,而唔係同新客一樣嘅優惠價,咁樣我寧願轉走

侯爵府

減齡達人勳章 親子王國15週年勳章 好媽媽勳章

dw0501 發表於 23-4-30 18:55
可否分享你的 experience? what plan you are using? 我都是上這裡知大家嘅價錢, 再打電話問, 試過填cut fo ...

到期前三個月收定料最近大家續約的價錢,我試過2次續約都打同一個sales電話,佢好好人,都比到我同佢講的價錢我,之後佢冇做,唯有打1000,到期前三個月就開始打去傾續約,比到自己啱的價錢就續,比唔到就隔一星期或得閒又打下,一個半月後重未續到,就要考慮填cut form,咁多數都續到自己心目中的價。

dw0501    發表於 23-5-2 14:05

侯爵府

uglytwins 發表於 23-5-1 03:40
已經用咗多年嘅舊客,都仲要去爭取優惠,會唔會有點過分呢?仲要不停打電話去煩佢哋先有呢個正常價錢,而唔 ...

佢地係咁衰,一定要做咁多嘢先平,因為我唔想轉台係屋企最大果位唔比轉,所以要平唯有打多幾次電話,已經習慣左呢個運作。

別墅

回覆樓主:

近依次續約企得好硬,仲要貴過之前張约

大宅

公屋/網上行續約 (2/5/2023)
HK$98 x 30月 送 $400超市現金卷

有冇最新報料?

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

我138*24個月2000coupon
還你千世笑來世未必能遇到

大宅

cherryma 發表於 23-5-1 13:29
到期前三個月收定料最近大家續約的價錢,我試過2次續約都打同一個sales電話,佢好好人,都比到我同佢講的 ...

咁好既

珍珠宮

ccc@@ccc 發表於 23-5-2 14:12
下, 呢個價閒閒地都送800蚊架喎, 點解得400蚊

侯爵府

Lucaskwong9278 發表於 23-5-2 15:28
咁好既

係好彩,遇到一個好人,我可以做少好多野

大宅

fanny590 發表於 23-5-2 15:30
下, 呢個價閒閒地都送800蚊架喎, 點解得400蚊

送$400。我仲未答應續約。謝謝報料

公爵府

carolwong168 發表於 23-5-2 15:15
我138*24個月2000coupon

私樓?

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

yeikaki 發表於 23-5-2 21:57
私樓?
公居屋
還你千世笑來世未必能遇到

伯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

ccc@@ccc 發表於 23-5-2 14:12

點解我想轉台,都冇這個價

最平153/m

大宅

phchan 發表於 23-5-3 11:02
點解我想轉台,都冇這個價

最平153/m

我係個台打俾我續約,你係街邊問吓價。公屋/私樓/地區唔同價。

男爵府

cherryma 發表於 23-5-1 13:29
到期前三個月收定料最近大家續約的價錢,我試過2次續約都打同一個sales電話,佢好好人,都比到我同佢講的 ...

謝謝分享心得,我8月中到期,剛打去1000個客務俾我的價,仲貴過我現在的價客務話我當年有超市券回贈,現在乜都無喎,唉。。又要同PCCW客務慢慢周旋,真煩。

侯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

杜C9 發表於 23-5-3 21:37
謝謝分享心得,我8月中到期,剛打去1000個客務俾我的價,仲貴過我現在的價客務話我當年有超市券回 ...

請問今期最平幾多?我一月到左期,而家百六一個月,之前$128

男爵府

Helen媽 發表於 23-3-17 12:02
我私樓,之前288元一個月,現在簽30個月,$188元,有400元超市coupon.

點解其他人續約甘低,勁
因為你唔夠硬淨,你可以不斷拒絕,佢會一直探你底線, cut 埋線下個月又打黎。 家居寬頻必要性己大不如前,服務供應商亦多左,無線網絡大大取代了它的地位,近年仲有 5G 無線寬頻加入。 唔系人多或者打機日日煲劇,真系無必要裝家居寬頻。

珍珠宮

2024年龍年勳章

杜C9 發表於 23-5-3 21:37
謝謝分享心得,我8月中到期,剛打去1000個客務俾我的價,仲貴過我現在的價客務話我當年有超市券回贈,現在乜都無喎,唉。。又要同PCCW客務慢慢周旋,真煩。

我三月續約網上行1000M服務,30個月合約,$98一個月,半年後有$500回贈,平均$82一個月。

大宅

有冇最新報料

首頁
12345...8

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊