自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

alicemic 發表於 22-11-6 14:56
即係話就由一開始sell嘅時候佢話可以免費取消,係訂嘅過程都話可以取消,到畀錢嘅時候就忽然更改條款,你 ...

睇返自己account,呢3年喺 Agoda 取消過43個booking , 冇試過你嘅情況。

不過見到你張相,客房係來自Rakuten ,即係Agoda 係搭上搭,可能係咁產生混亂。btw,Agoda 都用咗超過10年,個人覺得十分可靠

男爵府

MissMaMa 發表於 23-5-14 16:09
睇返自己account,呢3年喺 Agoda 取消過43個booking , 冇試過你嘅情況。

不過見到你張相,客房係來自Rak ...
佢係搭上搭。口頭話幫你處理,但搭上搭,跟本無人去處理。

男爵府

alicemic 發表於 22-11-7 11:15
正話打去同佢理論,佢依然話我係揀咗唔可以取消,我即刻拎返當日訂酒店前cap圖佢睇, 同一曰期同一酒店同 ...
完全同你同一情況,但我無cap圖。

男爵府

alicemic 發表於 22-11-7 11:15
正話打去同佢理論,佢依然話我係揀咗唔可以取消,我即刻拎返當日訂酒店前cap圖佢睇, 同一曰期同一酒店同 ...
次次打去都話覆,12小時,之後又24小時,之後不了了之。

我直情打去酒店,酒店話叫agent幫我改,佢地會接受。同agoda講咗,應承幫我改,但12小時,24小時,問返酒店,酒店話收不到agent任何資料話更改。

珍珠宮

happyfamilybaby 發表於 23-5-14 16:24
佢係搭上搭。口頭話幫你處理,但搭上搭,跟本無人去處理。

可能搭上搭就有呢個弊處, 以前我試過agoda 更改booking, 職員係叫我hold住個電話,佢即時聯絡酒店, 即時知道結果。

子爵府

alicemic 發表於 22-12-3 16:18
我同朋友都退到錢, 但真係講數咁先退到

我想問你本身退之前有無信用卡過左數?
因為我而家想轉酒店又係轉唔到,明明佢訂果時講可以取消

侯爵府

alicemic 發表於 22-11-6 13:20
我仲未扣數嘅, 呢個問題其實唔關酒店是係agoda自己系統有問題唔認錯
...

咁好賤格,我平時都用agoda book 酒店free cancellation ,下次係咪book c trip 好D

侯爵府

開心吸收勳章

我剛剛五月去旅行經Agoda book房,去到check-in嘅時候佢話我cancel咗,佢話Expedia同Agoda嘅Booking重複咗,有人cancel咗我嘅Booking,好彩我帶埋confirmation letter同full payment。最後佢都俾比返間房我。

寶石宮

2024年龍年勳章

qpalzm 發表於 22-11-6 13:34
報海關+報警投訴詐騙, 再將報案紙影相+佢回應post落佢fb, ig個d度。同時email報料比各大媒體c.c.比佢。

好 ...

報東张
幸福可以好簡單

寶石宮

2024年龍年勳章

Glau 發表於 23-6-13 23:03
我剛剛五月去旅行經Agoda book房,去到check-in嘅時候佢話我cancel咗,佢話Expedia同Agoda嘅Booking重複咗 ...

好嚇人喎
幸福可以好簡單

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

longyiuma 發表於 23-6-13 22:40
我想問你本身退之前有無信用卡過左數?
因為我而家想轉酒店又係轉唔到,明明佢訂果時講可以取消
...

過咗數, 但後尾退返比我!

伯爵府

Xmas吸收勳章

Glau 發表於 23-6-13 23:03
我剛剛五月去旅行經Agoda book房,去到check-in嘅時候佢話我cancel咗,佢話Expedia同Agoda嘅Booking重複咗 ...

咁都得….如果間酒店冇房咪有排搞?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊