自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

侯爵府

花姐坐鎮安全監督喎, 自己出晒post放晒相, 點解佢唔出嚟交代道歉?
點解佢冇責任? 仲帶住班鏡周圍去喎, 最起碼你辭個職呀

子爵府

大家唔相信政府同警察執法?

珊瑚宮

esmehouse 發表於 22-11-11 09:16
低質偶像,就會有低質粉絲

似乎係鏡粉質數更低
可以衝出來話還佢地偶像公道
咁嚴重意外,仲係度抽傷者水
要幾冷血的人先講得出來, 居然仲會有鏡粉讚好
低劣的鏡粉

大宅

出事搵項目經理負責正常呀
呀項目安全/質素QC啲顧問洗唔洗孭飛?

親子王國已替閣下刪除簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

珍珠宮

20162016 發表於 22-11-11 08:52
呢兩件更加要拉!明知個台有問題都仲叫人上去!冇良知!

咁要睇下警方係咪証實到佢兩個真係明知個舞台設計同裝備係真係有問題有隱憂而隱瞞,繼續俾表演者上台演出
我諗呢樣有難度,雖然我都覺得呢兩位都應該為事件負上部份責任,但太容易拗得甩,唔係佢哋設計唔係佢哋起唔係佢哋審批檢查簽確認,佢哋大可以話自己唔係呢方面專業人士,只係俾錢請人做,我哋乜都唔知唔識。。。

子爵府

回覆 kwokdicken 的帖子

真好笑,你好似講到鏡係受傷果個甘,受傷果個仲係醫院呀,醒下啦!

公爵府

sasalic 發表於 22-11-11 08:18
咁個台都唔係mirror自己起啦
你屋企裝修,你同佢講點整
師傅整跌野落街,都係拉師傅,唔會拉業主

業主有冇刑事責任我唔敢肯定,但一定有賠償責任,應該負責嘅希望千萬不要斜膊,理論上應該係保險cover。不過鏡仔應該唔算係業主嘅,應該係V台同某些負責人?

子爵府

回覆 cbeyond 的帖子

咪就law, 好似趕唔切出嚟抽水咁,有佢呢班低質粉絲,只會令人更加討厭佢地12個!

珍珠宮

nancy29 發表於 22-11-11 09:09
佢哋會對掛電視嘅鋼索有要求?我諗佢哋只會考慮舞台靚唔靚,效果好唔好,點掛部電視上去咁technical, 點會 ...
我吾係想討論佢哋點樣要求或有無要求。我只係想知假設佢哋明知不安全而真係有咁嘅要求,嚮法理上會吾會有法律責任姐

珍珠宮

nancy29 發表於 22-11-11 09:09
佢哋會對掛電視嘅鋼索有要求?我諗佢哋只會考慮舞台靚唔靚,效果好唔好,點掛部電視上去咁technical, 點會 ...

咁又唔係喎,佢地唔識工程,但外觀睇靚唔靚、開支平唔平,佢地都可有意見。不能排除佢地意見多多,而工程公司不想得失客人將價就貨,但就算係咁,工程公司都有責任

男爵府

睇埋今日個報告點講先啦
唔洗估估下

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

cbeyond 發表於 22-11-11 08:19
呢個post睇到鏡粉有幾冷血
原來公道唔係還俾Mo
第一件事出來講佢地偶像--鏡

係囉, 幾時變左鏡要拎返公道?
依家要取回公道果個係阿MO喎

伯爵府

牛年勳章

天真B 發表於 22-11-11 08:39
花姐、魯生責任在那?除非係佢地選用無牌公司,如果佢地用既公司係正規,責任就不在花姐、魯生度吧
...

但由day 1開始,班dancer 已經嘈緊有安全問題喎。

今次件事好似係day 3 就發生。

咁如果佢最後一場先發生,但之前場場都有小問題比佢地過骨既話,都無責任嗎?

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

kwokdicken 發表於 22-11-11 07:48
多謝警察終於還Mirror一個公道
班hater而家無得再拎咩阿Mo去無理攻擊Mirror ...

你只關心Mirror嘅公道?

子爵府

kwokdicken 發表於 22-11-11 07:48
多謝警察終於還Mirror一個公道
班hater而家無得再拎咩阿Mo去無理攻擊Mirror ...

還鏡仔乜公道呢?兩個月無工開好慘?無得係社交媒體出 post, 出大愛千字文?無得賣萌?無得出嚟型英帥靚正?都係兩個月咋,依家家咪繼續風騷 絕大部份人關心既人係,受重傷,只能望住天花板,食餐飯都擔驚受怕嘅亞Mo,要向佢有個交待吖

侯爵府

好媽媽勳章

mother904 發表於 22-11-11 08:14
原來成件事,12塊鏡先係受害人

最痴線就係咁,明明12鏡仔無穿無爛,仲有個隻肥花係度懶無辜咁,班粉就一日到黑幫佢哋加油打氣叫傷者情何以堪
開心每一天

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

jrbady 發表於 22-11-11 09:40
回覆 kwokdicken 的帖子

真好笑,你好似講到鏡係受傷果個甘,受傷果個仲係醫院呀,醒下啦! ...
講得衰啲,瞓係醫院個個都唔知有冇機會完全好番呀,個個屎忽鬼初初扮 friend,然後扮慘扮有心理陰影,跟住仲要高調去旅行
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

原來公道唔係還俾Mo

嗰條友一向覺得佢扮粉絲,實際招黑

伯爵府

回覆樓主:

最好笑初初叫人唔好瘋傳段片,又話創傷又話心理陰影,又話驚到幾晚失眠唔敢搭lift..... 轉個頭就期待班鏡再開演唱會

公爵府

原來公道唔係還俾Mo

首頁
12345...6

尾頁

跳至