自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

但凡當初出事時 佢地出黎say sorry 個表演出左問題 會交由警方處理 我都覺得佢地慘 都叫有交帶
但一出事 即刻聲都唔聲 乜都唔關佢事 唔知以為個show唔係佢地出演 佢地只係嘉賓

人品有問題 依個就係佢比我既感受
慘既係受傷入院個幾位
有個仲要手停口停

子爵府

今日警方簡報會,有個記者問呀sir有乜想同呀mo講,之後鍾sir講得好好!

珍珠宮

kwokdicken 發表於 22-11-11 07:48
多謝警察終於還Mirror一個公道
班hater而家無得再拎咩阿Mo去無理攻擊Mirror ...

你咁講到底想點啊你?

你有冇睇新聞交代㗎你?

人哋負責查呢單案嘅警察,
講明係話要還仍留醫在醫院、天天只能望住天花板嘅年輕舞蹈員嘅一個小小嘅公道!
完全冇提過你自己心愛嘅鏡囉!!

低級粉!突顯呢班鏡更低級!!

子爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

kwokdicken 發表於 22-11-11 07:48
多謝警察終於還Mirror一個公道
班hater而家無得再拎咩阿Mo去無理攻擊Mirror ...

冇錯,真係唔關藝員事㗎,反正佢哋都係打工,邊個叫公司係都要幫佢哋開演唱會賺錢呢?雖然佢哋都有份袋錢落袋

個製作公司仲要虛報器材重量,啲器材實際超重得離譜,原先嘅圖則肯定過唔到康文署,
大國文化真係唔知呢件事?有冇迫藝能想辦法搞掂?所以唔更改個演唱會日期。

其實作為鏡粉嘅你們,你哋嘅心愛偶像其實係同舞蹈員一樣,係啲咁牙煙豆腐渣工程下唱跳⋯⋯
所謂君子不立危牆之下,你哋應該一齊,同仇敵愾,一齊去指責度所有強推呢個豆腐渣工程上馬
嘅人!

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

sinchui 發表於 22-11-11 10:38
嗰條友一向覺得佢扮粉絲,實際招黑

根本就係!!
真係鏡粉會唔會出個咁的 post 博鬧? 諗都諗到啦....
大事化小, 小事化毛.........

公爵府

HoshiSora 發表於 22-11-11 15:49
你咁講到底想點啊你?

你有冇睇新聞交代㗎你?

公爵府

ching師奶 發表於 22-11-11 15:47
今日警方簡報會,有個記者問呀sir有乜想同呀mo講,之後鍾sir講得好好!

agree
有感而發。

公爵府

小豬澄 發表於 22-11-11 15:45
但凡當初出事時 佢地出黎say sorry 個表演出左問題 會交由警方處理 我都覺得佢地慘 都叫有交帶
但一出事 即 ...

會否公司叫他們禁言, 禁出post?

大宅

ching師奶 發表於 22-11-11 15:47
同意

公爵府

observer 發表於 22-11-11 15:28
虛報重量!
啲裝置盡快安裝好,冇去check完又check是否冇問題安全⋯⋯
唔止個mon,基本上所有裝置差唔多都 ...

其實啲重量點解唔一早交比康文處?
要喺演唱會前幾日才給康民處?

子爵府

s160656 發表於 22-11-11 10:14
但由day 1開始,班dancer 已經嘈緊有安全問題喎。

今次件事好似係day 3 就發生。

記者會上,警方喺紅館嘅閉路電視錄影帶上發現:
個mon 當日較早時候已經出現問題,需要工作人員上去調教,
但係之後冇啲技術工程人員去檢查,究竟可唔可以繼續進行演唱會!

你估呢件事,演唱會主辦商知道嗎?
A)唔知
B)知道,好似話某人坐鎮安全監督㗎喎!所以堅持要繼續進行演唱會?

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

cbeyond 發表於 22-11-11 08:07

龍門任鏡粉擺

哈哈 咁都要爭,核唔核突啲呀

侯爵府

observer 發表於 22-11-11 16:07
記者會上,警方喺紅館嘅閉路電視錄影帶上發現:
個mon 當日較早時候已經出現問題,需要工作人員上去調教, ….

你估呢件事,演唱會主辦商知道嗎?
A)唔知
B)知道,好似話某人坐鎮安全監督㗎喎!所以堅持要繼續進行演唱會?

B

子爵府

weiwei 發表於 22-11-11 16:03
其實啲重量點解唔一早交比康文處?
要喺演唱會前幾日才給康民處?

因為終於作掂條數吖嘛
計過用呢啲數字,康文署就唔會要求佢哋重新設計過個舞台,就會出許可證。

你諗吓報實際數字,佢哋呢個舞台可以俾佢繼續存在嗎?
淨係掛個mon嗰條鋼索既安裝已經錯咗!
你諗吓實際有幾多千磅嘢喺紅館個天花板上高⋯⋯⋯
今次跌落嚟係阿Mo唔好彩,亦都因為身份問題,俾某啲人死命咁淡化消息,
如果唔係舞蹈員,而係嗰12個或者其中一個呢?
你估嗰件事可以咁容易淡化,仲唔嘈到拆天咩!

我一直覺得好奇怪,個mon跌落嚟個位置,係咪只會有舞蹈員,唔會有鏡仔企嘅咩?
我記得記者會話,佢呢啲超重mon係有三個㗎!!!
鏡粉點解唔諗吓,如果個mon跌落去鏡仔身上呢?
點解唔去為自身偶像嘅安危去諗呢?所以唔好再幫某間公司洗白了,佢哋真係唔知呢啲虛報重量事?
佢哋真係唔知呢個舞台設計,用左器材真正重量,而交上去嗰張圖則絕對唔係過唔到關咩?

男爵府

Adiezz 發表於 22-11-11 08:01
花姐、魯生無責任?
無論如何,希望呢類事件唔好再發生

一隻手掌拍唔響既,相信仲未拉晒人,係呢兩間製作公司急住開show,造假, 定係另有其人,我相信警方會再深入調查

子爵府

2024年龍年勳章

cbeyond 發表於 22-11-11 08:19
呢個post睇到鏡粉有幾冷血
原來公道唔係還俾Mo
第一件事出來講佢地偶像--鏡

唔怪得Mirror 有禁多 haters 啦
睇到鏡粉留言明白哂
無端端衝出來還佢地公道咁奇?

公爵府

2024勳章

小豬澄 發表於 22-11-11 15:45
但一出事 即 ...

你完全講中左我既感覺

禁止訪問

公爵府

observer 發表於 22-11-11 16:20
因為終於作掂條數吖嘛
計過用呢啲數字,康文署就唔會要求佢哋重新設計過個舞台,就會出許可證。

thanks

男爵府

observer 發表於 22-11-11 15:28
虛報重量!
啲裝置盡快安裝好,冇去check完又check是否冇問題安全⋯⋯
唔止個mon,基本上所有裝置差唔多都 ...

一早就知幾月幾日開演唱會,有經驗嘅其實會有哂timetable 幾時要有設計圖,幾時要有物料等,佢搞到要虛報嚟過關,又冇程序要check d咩,主辦單位俾壓力係正常,搞唔掂咪一係話搞唔掂要延期(應該冇乜可能),一係cut 減一d裝置,如果主辦單位叫佢報假數嘅嗰個人就有問題,如果只係主辦單位要求準時開show 而自己報假數冇得話人地俾壓力,人人做嘢都有壓力,但唔代表可以不理專業操守甚至犯法

首頁

尾頁

跳至