自由講場

跳至

首頁
34567...9

尾頁

侯爵府

wln 發表於 22-11-14 20:52
天意啦,由細到大,都有這心態。
驚都冇用,所以…..唔會去唸

理性上係明,生死有命,但現實上係好怯

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

christyheihei 發表於 22-11-14 21:00
安全帶燈一著我都會成個人疆硬

我好佩服八號風球照飛嗰啲人,以前我有個老板八號風球都帶住老婆仔女坐機返香港,其實佢絕對蝕得機張機票

侯爵府

pomanlife 發表於 22-11-14 21:01
依家買機票可以睇埋咩機,例如有款機波音機成日出事就可免側免喇,如俄航馬航嗰啲⋯⋯⋯⋯都係
...

請問係咩型號呀?

侯爵府

pomanlife 發表於 22-11-14 20:59
你有冇試過坐直升機?直升機仲搖呀

我諗我唔會想試

侯爵府

pomanlife 發表於 22-11-14 20:59
你有冇試過坐直升機?直升機仲搖呀

我諗我唔會想試

侯爵府

pomanlife 發表於 22-11-14 21:03
我好佩服八號風球照飛嗰啲人,以前我有個老板八號風球都帶住老婆仔女坐機返香港,其實佢絕對蝕得機張機票: ...

聽到都驚

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

christyheihei 發表於 22-11-14 21:03
請問係咩型號呀?

737 Max 冇記錯的話,有錯請指正

彩鑽殿

christyheihei 發表於 22-11-14 21:04
我諗我唔會想試

千祈唔好試,我唔知咁「好玩」,我朋友比左兩張機都我上去就賴嘢

彩鑽殿

christyheihei 發表於 22-11-14 21:02
理性上係明,生死有命,但現實上係好怯

有個笑話,上帝要湊夠一機人玩完都唔容易架

彩鑽殿

christyheihei 發表於 22-11-14 20:53
我意思係佢太重

嗰啲應該由專業人士計晒數既

公爵府

christyheihei 發表於 22-11-14 20:40
你講得岩,個人唔知點解會好燥,但係坐CX唔係算定咩?同埋你坐度16個鐘簡直係偶像
...

有氣流,乜野航空公司的機都吾穩定,拋上拋落,架機仲要震,屎忽離櫈,真係好驚。

侯爵府

christyheihei 發表於 22-11-14 20:56
日航即係JAL?其實點先算係大機咖?

我冇記錯的話,好似係係中間五個位,左右各4個位。

侯爵府

華妹妹 發表於 22-11-14 21:17
我冇記錯的話,好似係係中間五個位,左右各4個位。

咁都真係好大,我印象中最大係坐過2-4-2咋

伯爵府

hunghungbb 發表於 22-11-14 20:50
我以前後生坐飛機都唔驚架,係生完個仔之後,再加上上次坐廉航機尾,由起飛震到落機。驚足成程機之後,就 ...

生咗小朋友之後,係會轉變。例如我以前好坐得車(包括長途車),生完小朋友之後,搭長途車都有d唔舒服

伯爵府

華妹妹 發表於 22-11-14 20:42

係呀,我記錯,我係坐日航大機,飛6次都好定。

真係人人唔同,覺得同坐係張櫈冇嘜分別

伯爵府

christyheihei 發表於 22-11-14 21:04
我諗我唔會想試

我都唔會試,唔使$ 都唔會

侯爵府

Sweetbabymom 發表於 22-11-14 21:31
我都唔會試,唔使$ 都唔會

比錢我都唔試

伯爵府

我都非常羡慕有朋友係非常鍾意坐飛機,
但我自己驚到要食鎮靜藥瞓覺,
所以從來冇坐過長途機

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

有氣流會 , 但又鍾意去旅行

唯有睇戲聽歌分散注意力

水晶宮

christyheihei 發表於 22-11-14 20:53
我意思係佢太重

佢有4個引擎架,安全係壞一兩個都問題唔大,有氣流都冇禁易震吧。

首頁
34567...9

尾頁

跳至