自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆 曾三公子 的帖子

我係偶發的,心先空-空之後快

複式洋房

回覆 CatCen 的帖子

請問感覺係'點

已刪除用户

複式洋房

Abull 發表於 22-11-15 17:11
只有身同感受嘅人先會明白個種感覺

之前試過,減完肥冇左

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我隔一排就會,一早起身攰到癲咗咁,果然一數,又百幾
前排舊同事仲大煲,間歇性跳到近200,咁啱去睇醫生駁住心電圖果下就嚟料,入院大check原來係心臟結構問題,一路調藥囉

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

明……似心血少咁。
有一排成日係咁,發覺食太多蜂膠丸。停咗。好啲

男爵府

Happy_agnel 發表於 22-11-15 17:26
如果太辛苦,睇住普通科醫生先,食心跳藥,我有段時間都經常心悸,都是食心跳藥舒緩
...

請問心悸是怎樣?我有事覺得心跳快幾下,這就是心悸嗎?

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

男爵府

小傑媽媽 發表於 23-2-9 19:54
我心跳成日又快又重,跳到砰砰聲,醫生開藥比我控制住

跳到咁樣,我相信妳的感覺一定好難受,正常人根本就應該係feel唔到心跳的,當一個人常常都feel到自己心跳,那種感覺真係辛苦,但妳話俾人知人地冇呢種情況就唔會了解係點感覺

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

我間中會咁,忍店唔呼吸一陣或抖氣慢d 就會過。

大宅

我明

珍珠宮

想分享下,我幾日前飲左檸檬茶就出事,個心震到好吾舒服,我昨晚浸下腳,好左好多,JM可以試下

伯爵府

回覆樓主:

我爸前排又係咁,跳得好快,血壓又高,有時高到度唔到。入醫院都入左幾次,但又check唔到咩事,覆診姑娘度都話跳得快,叫我爸同醫生講,但醫生竟然話無事。後來我媽就叫我爸睇普通私家醫生,後尾發現我爸係抑鬱,開左啲藥,而家就無點跳得快同血壓無咁高。所以心情都好有影響

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

Charlotte_mom 發表於 23-2-9 19:09
我隔一排就會,一早起身攰到癲咗咁,果然一數,又百幾
前排舊同事仲大煲,間歇性跳到近200,咁啱 ...

我早已放棄去 check

廿幾年前入私院做 holter report, 心跳可以去到 256, 我見到 report 時都嚇左一跳, 點解唔死得

早幾年個心又出事, 去瑪加烈睇, 醫生又話 check 唔到咩事, 只知我有嚴重既迷走神經昏厥症, 話應該無其他問題咁就 closed file, 依家我都懶得理...........

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

男爵府

miriam 發表於 23-2-10 12:54
我早已放棄去 check

廿幾年前入私院做 holter report, 心跳可以去到 256, 我見到 report 時都嚇左一跳, ...

妳靜態去到256竟然都話妳冇事?我想妳當時一定好辛苦

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

Abull 發表於 23-2-10 13:54
妳靜態去到256竟然都話妳冇事?我想妳當時一定好辛苦
個時係半夜訓緊覺, 變左唔知有咁既事

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

男爵府

miriam 發表於 23-2-10 13:56
個時係半夜訓緊覺, 變左唔知有咁既事

當時妳陀住機呀

王國長老

Abull 發表於 23-2-10 13:58
當時妳陀住機呀
係丫, 陀住部機陀足 24 小時, 涼都無得沖

伯爵府

牛年勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

我平時心跳都係比較快,100左右,間唔中有種離一離嘅感覺,胸口(喉嚨落D)跳一兩吓(1秒),都唔知係咪個心,喉嚨又成日有嘢頂住咁,但人又冇暈,食嘢又冇問題,不過佢成日咁,又好驚,好驚會突然猝死

首頁

尾頁

跳至