自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

hcsoma 發表於 22-11-20 08:06

真係有䵝失望寄唔到,但好彩係佢可以退還部switch給你,其 ...

份件原本8lb ,其實算平。但抽起switch 後應該得2lb 左右。送件件去佢倉,佢已經要full pay, 之後先會同你scan 有冇prohibited item.
所以有寄之前,最好問清楚CS 邊啲得,邊啲唔得。

子爵府

BK Milk勳章

hcsoma 發表於 22-11-19 11:42
求教,唔好意思,在FB 和youtube 爬文都見有朋友用buyandship, hk express....etc. 寄貨去英國。

請問近期 ...

11月初寄過,零食,冬菇,乾瑤柱,tempo,共4.2kg

用香港郵政Speedpost, $81x
attach0/tmp/phpl4ECyf

複式洋房

ada_fung 發表於 22-11-20 09:40

11月初寄過,零食,冬菇,乾瑤柱,tempo,共4.2kg

多謝詳細圖文並茂,你啲零食好相似我想寄的

複式洋房

saikim 發表於 22-11-20 08:47
份件原本8lb ,其實算平。但抽起switch 後應該得2lb 左右。送件件去佢倉,佢已經要full pay, 之後先會同你s ...

謝謝提醒
我本來想用曬佢寄,好似較平,但CS就話食物唔得,我再話只係零食薯片之類,佢又叫我問返英國,所以見網友話hk post可以寄,所以再研究下。

大宅

hcsoma 發表於 22-11-20 12:47
謝謝提醒
我本來想用曬佢寄,好似較平,但CS就話食物唔得,我再話只係零食薯片之類,佢又叫我問 ...

咁似乎HK post 貴啲,但冇check 得咁嚴,最多後果自負

首頁

尾頁

跳至