美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

別墅

自問天生皮膚都唔算差,每個星期都有keep住護膚,不過最近發現髮令紋同嘴唇兩則都多咗少少紋,自從開始要湊小朋友,個人望落又攰左頹左,如果年紀再大就係咪可能皮膚鬆弛、愈來愈顯眼
我唔想去做facial,想搵其他方法去防止皮膚鬆弛,但又唔知點做好

象牙宮

KO 法令紋? 
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

別墅

多D休息啦 年紀大咗唔夠瞓都好容易殘
我會用個碌碌下塊面都唔肯定有無用
望落去就硬係覺得firm左囉

洋房

瞓好,適當運動

禁止訪問

複式洋房

如花太太 發表於 22-11-23 11:55
自問天生皮膚都唔算差,每個星期都有keep住護膚,不過最近發現髮令紋同嘴唇兩則都多咗少少紋,自從開始要湊 ...

唔想做facial咁咪打針囉,姊妹真係好想同你講句真實說話:護膚品延緩衰老,只係延緩,但係唔係幫你逆齡,幾多錢都冇用,如果有用唔會有咁多美容院同醫美中心la,我由二十五歲開始做到依家四十歲先無紋,其實抗衰老要由無問題開始keep住先,唔好比佢出黎先可以年輕得自然,你由依家開始都末遲

珍珠宮

自問天生皮膚都唔算差,每個星期都有keep住護膚,不過最近發現髮令紋同嘴唇兩則都多咗少少紋,自從開始要湊 ...

搽防曬?

別墅

有冇開始用抗皺護膚品? 我啱啱三字頭照樣用緊二十幾歲用嘅skincare, 發覺開始吾夠滋潤, 搽完等於冇搽咁, 換返啱自己年齡嘅就有好轉la, 我都覺得吾一定做facial, 做完同搽精華差吾多, 同樣都係持續做先有效, facial又吾會日日做, 我情願買貴少少嘅skincare日日用, 我覺得想皮膚好啲就要保濕夠

別墅

333s 發表於 22-11-23 13:53
KO 法令紋? 

如果可以既話

別墅

fishballlok 發表於 22-11-23 13:53
多D休息啦 年紀大咗唔夠瞓都好容易殘
我會用個碌碌下塊面都唔肯定有無用
望落去就硬係覺得firm左囉

我都有架哈哈,都係心理作用尼姐,做完嗰刻塊面係尖啲

別墅

loulou0415 發表於 22-11-28 13:59
有冇開始用抗皺護膚品? 我啱啱三字頭照樣用緊二十幾歲用嘅skincare, 發覺開始吾夠滋潤, 搽完等於冇搽咁, 換 ...

我個情況同你所講嘅好相似,我仲係用緊20幾歲嘅護膚品,因為以往買落太多用吾完,你有用咩精華?我就係吾知咩好用,試過幾種都好普通冇效果,去做facial又要dum好多錢KEEP住做

象牙宮

要預防鬆弛,做好防晒保濕工作!保護皮膚不受到紫外線傷害。UV防曬乳、陽傘、大帽子。
鍛鍊表情肌也很重要。
多按摩,按血穴。 youtube 學 facial 手法。
別做太多夸張表情。

尢其你天生皮膚不差。該 keep 到。你自己护肤?
未來儀器會更好。不用太憂的。
針劑也會愈來愈好。
通縮至明年。昂貴醫美維持不久
皮膚老化松馳下垂。法令紋嚴重,咀角出1條紋。眼袋。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

禁止訪問

別墅

如花太太 發表於 22-11-29 11:22
我個情況同你所講嘅好相似,我仲係用緊20幾歲嘅護膚品,因為以往買落太多用吾完,你有用咩精華? ...

我係主要用來搽眼周圍同人中位, 係Elevatione出既Firming Essence, 有透明質酸, 保濕力好好, 改善皮膚彈性, 用完一個星期之後frd問我係咪終於決定去做機, 話我眼周圍細紋冇之前咁顯眼, 明顯提升左, 佢寫住眼唇周邊都適用, 你應該都用得

大宅

loulou0415 發表於 22-11-29 18:15
我係主要用來搽眼周圍同人中位, 係Elevatione出既Firming Essence, 有透明質酸, 保濕力好好, 改善皮膚彈性 ...

請問敏感肌用得嗎? 可唔可以試過先買

禁止訪問

別墅

loulou0415 發表於 22-11-29 18:15
我係主要用來搽眼周圍同人中位, 係Elevatione出既Firming Essence, 有透明質酸, 保濕力好好, 改善皮膚彈性 ...

想問下你到現家用左幾耐?見到專櫃賣嘅超細支Essence都成千幾二千蚊

別墅

Karina90 發表於 22-12-1 00:21
最抵的方法介糖,但人生會少左好多樂趣,所以都係去醫美保養吧,有效果又唔曬成日去
...

食糖原來會每皮膚鬆弛架?

禁止訪問

伯爵府

2024勳章

早訓,運動,均衡飲食

首頁

尾頁

跳至