自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

angel1223ky 發表於 22-12-1 17:17

所以我咪話麥生麥太邏輯有問題囉,有冇得claim都好啦, ...

其實麥氏唔係為左claim錢咁簡單
因為狗主肯比私院醫療費用,所以佢地先由律敦治轉去養和。

所以即使佢地無錢佢地唔捨得出錢咩都好,一切費用其實狗主承擔,只係佢地想飛禽大咬,要一份佢地理想ge醫療報告,先又係養和返律敦治

別墅

Q2010 發表於 22-11-30 15:45
你又知這是事實嗎?你在現場嗎?憑愛狗的人說的話就要儘信,明白了,愛狗的人視狗比小朋友生命更重要,知道了. ...

唔係愛狗人士講野就信,而係大家都睇證據

子爵府

我今日都遇到類似case, 話說我同亞女帶住隻唐狗係九龍城一間cafe門口食野,狗狗坐係地下,人來人往,坐了約半小時,都好平靜,突然有個小朋友想過來摸狗狗,但本來我的狗狗是細膽狗,怕人的。而他的媽媽則拉住個仔,同佢講,叫仔仔小心,上次巳比狗狗吠。當亞女聽到他亞媽的話後,即時拉著狗狗,而我的狗狗也叫了一聲,亞女仲即時同佢道歉。點之,突然有個男人走來,話狗狗要帶口罩,但我亞女說不用,而他則說你的狗咁樣要戴口罩,但事實上是我的狗狗什麼也沒有做過,只是由趴在地下而站起來。而他則說因為狗狗是站街上,所以要戴口罩。但事實法例係不用戴,無幾耐,個男人又出現,話如果隻狗咬到人,我地一世都唔安樂,臨開車走前還對我地舉中指,太過份。
之後,我見地下多左塊發泡膠,原來喺佢個仔,踢塊發泡膠去我隻狗到,唔怪之得我隻狗吠啦。

大宅

YC04 發表於 22-12-4 18:39
我今日都遇到類似case, 話說我同亞女帶住隻唐狗係九龍城一間cafe門口食野,狗狗坐係地下,人來人往,坐了約 ...

小朋友好過份,家長唔看管自己個仔仲話你地,有起事上來實係動物的錯

複式洋房

我今日都遇到類似case, 話說我同亞女帶住隻唐狗係九龍城一間cafe門口食野,狗狗坐係地下,人來人往,坐了約 ...

呢d家長會覺得所有野都係人地既錯,自己一定冇問題

民房

遇到野蠻人真係先拍片自保 (唔係話要放上網公審佢)
係避免口同鼻拗,
明明冇整到就大大聲報警先既人大有人在,
以為邊個報警先道理就係佢個邊咁款

男爵府

請問知唔知事情發展?

大宅

推一推先

侯爵府

theeyy 發表於 23-1-13 20:00
推一推先

這個鋪有冇下文?
事主claim 補品、石崇魚費用成功嗎?

話時話,啟德Airside 是pets friendly ,我見有狗在商場落地行(不是坐在寵物車),家長要小心照顧小朋友,一定不可以讓小朋友去摸別人的狗。

琥珀宮

mickeyeva 發表於 22-11-25 19:57
好慘呀!
狗主現身,話有另一版本,唔關佢事,唔賠償,羅生門!

其實有動物係附近,父母就要提高警覺,畜牲就係畜牲,佢對自己主人好唔代表會對其他人好
記得90年代有bb女比自己屋企養嘅洛威咬死左

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊