自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆 TMC3012 的帖子

點解要搞足一日?

大宅

我會選擇做日症,自己在屋企飲瀉水。用醫院廁所我覺得唔係咁方便。

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

kk1186 發表於 22-12-5 18:36
回覆 TMC3012 的帖子

點解要搞足一日?

晨咁早入去, 因等埋醫生批先比走, 應係醫生太忙, 所以成4點幾先走得

男爵府

回覆 lanczak 的帖子

我8am入院,好似係2點左右出院,監察麻醉,我做埋超聲波抽血果d,埋單3萬中左右

大宅

kk1186 發表於 22-12-2 11:44
有冇姊妹喺醫院做過腸胃鏡又喺日間醫療中心做過腸胃鏡?邊樣好啲?考慮入醫院做的原因係做之前一曰飲流質又 ...

之前嘅介口唔辛苦,最攞命係飲瀉水,又要趕住飲(限時),又要趕住疴,我飲到飲唔落,嘔添呀。我醫生寫紙我去嘉賓大廈對面化驗所做腸胃鏡(自費冇保險),同醫生講幾句就瞓著左,醒左多一個鐘左右就走得。

男爵府

減齡達人勳章

我都去咗睇醫生諗住照腸+胃鏡, 醫生寫既係法國醫院, 入院住一晚, 佢比咗收費表我做參考要4萬三千幾, 我好驚claim 唔到保險, 宜家十五十六, 都唔知點好.
book咗21號入院,要提前3日開始戒口.
終於成功驗證及開通咗親子王國會員身份啦! 好開心

男爵府

kk1186 發表於 22-12-2 11:44
有冇姊妹喺醫院做過腸胃鏡又喺日間醫療中心做過腸胃鏡?邊樣好啲?考慮入醫院做的原因係做之前一曰飲流質又 ...

咁你住院做會好啲。

上年做過,養和5萬幾住左1晚。

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

pomanlife 發表於 22-12-1 16:23
我係日間醫療中心做

請問當日預多少時間因月尾會做,但要家人接出院。謝謝

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

小虎與點點 發表於 22-12-9 22:18
請問當日預多少時間因月尾會做,但要家人接出院。謝謝

佢約左三點,醫生叫我2:45分到,一般15分鐘都完成到個鏡,前後準備預30分鐘,之後休息兩個鐘度個話

珍珠宮

DDKK 發表於 22-12-5 03:56
之前嘅介口唔辛苦,最攞命係飲瀉水,又要趕住飲(限時),又要趕住疴,我飲到飲唔落,嘔添呀。我醫生寫紙 ...

請問自費多少

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

全心全意 發表於 22-12-9 22:04
咁你住院做會好啲。

上年做過,養和5萬幾住左1晚。

邊個醫生咁貴?朱建華醫生養和做先26000,之前問過價

象牙宮

lilian.chim 發表於 22-12-9 16:58
我都去咗睇醫生諗住照腸+胃鏡, 醫生寫既係法國醫院, 入院住一晚, 佢比咗收費表我做參考要4萬三千幾, 我好驚 ...
好貴!
6月法國日間2萬鬆,
住院都應該多住院費都係差幾千。

象牙宮

pomanlife 發表於 22-12-9 22:21
可能住單人房。

彩鑽殿

mercurycc 發表於 22-12-9 22:28
可能住單人房。

可能仲要求埋馬場靚景

男爵府

pomanlife 發表於 22-12-9 22:21

養和註院腸胃科醫生。住左一晚。你係咪住大房?

大宅

大力大力 發表於 22-12-3 05:45

我同老婆都是在診所做、完全沒妳的問題、絕對不需要入院做 ...

大力兄,

謝謝你的分享!可否給我資料?

彩鑽殿

全心全意 發表於 22-12-9 22:32
養和註院腸胃科醫生。住左一晚。你係咪住大房?

佢診所照平一半

男爵府

pomanlife 發表於 22-12-9 22:35
佢診所照平一半

係嫁。入院做佢地要先抽血,之後會加化驗費,雜費,醫生巡房費。加加埋埋都要咁多。

男爵府

回覆樓主:

我喺醫院日間中心做,因為我接受唔到要用病房個公共洗手間排清毒素(講緊痾成十幾二十次)
其實前一晚已痾清,唔洗太擔心車程中途會山洪暴發

珍珠宮

pomanlife 發表於 22-12-9 02:20
佢約左三點,醫生叫我2:45分到,一般15分鐘都完成到個鏡,前後準備預30分鐘,之後休息兩個鐘度個話

...

嘩!原來照鏡咗快,係等麻醉藥耐。謝謝

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊