自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

所以話綽頭既野有時都未必好…

邊爐火山突爆發 港女慘遭噴射全身 名牌手袋無一幸免 店主火上加油回應
網址:
https://www.mytvsuper.com/tc/scoopplus/scoop/hot-topic/5920454435145?utm_source=appshare&utm_medium=referral&utm_campaign=scoopplus
====================
緊貼24小時即時新聞、《東張西望》獨家猛料!

全新「東張+」立即免費收看

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

開咗名
出咗道歉啟事喇

女食客似被少少辣油流落近眼位置
乸眼無受傷(皮膚無紅)

https://www.gotrip.hk/lifestyle/%e5%b0%96%e6%b2%99%e5%92%80-%e9%bb%91%e6%a8%ba%e7%89%9b-%e7%88%86%e7%82%b8-gt05-773869/8/

公爵府

何里玉 發表於 22-12-7 13:35
所以話綽頭既野有時都未必好…

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

何里玉 發表於 22-12-8 07:40
係 去火山區旅遊應該都係想自殺

咁仲有大把喎,坐飛機預左失聯,上郵輪變鐵達尼號,一行出街都有野飛落嚟打橫入埋醫院啦!

呢類人有咁既諗法,真係好可憐

男爵府

LekGirl 發表於 22-12-7 20:29
間餐廳d處理手法真係差,整傷個客之後第一時間唔係賠償客人同埋free咗張單,而竟然係玩臭屎密冚同威脅⋯⋯ ...

另類宣傳手法,可以等執笠喇

男爵府

stagea 發表於 22-12-7 21:39
關個客乜事,受傷都未同間餐廳計算。
而家啲人真係歪理連篇

係 去火山區旅遊應該都係想自殺

侯爵府

rabbit75 發表於 22-12-7 18:51
名孚其實,合孚商品說明條例

哈哈

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

Shellyxlk 發表於 22-12-7 17:29
個客個責任係唔係入錯食店?

咁呢間餐廳存在係世界都係錯

琥珀宮

回覆樓主:

關個客乜事,受傷都未同間餐廳計算。
而家啲人真係歪理連篇

珍珠宮

SOHOT 發表於 22-12-7 20:48
咁你又覺得嗰個去玩鬼屋嘅人有責任?

我細膽,唔會去玩,我管好自己就是了。

男爵府

平平常常 發表於 22-12-7 18:19
我記得有一年海洋公園Halloween有個環節比人玩訓棺材,然後有個人真係訓係棺材裡面,死左。
...

咁你又覺得嗰個去玩鬼屋嘅人有責任?

珍珠宮

平平無奇2 發表於 22-12-7 15:45
佢又明符其實喎。鋪頭當然要負責、嗰客都有多少責任囉

咩責任呢?係咪冇戴頭盔呀?

珍珠宮

間餐廳d處理手法真係差,整傷個客之後第一時間唔係賠償客人同埋free咗張單,而竟然係玩臭屎密冚同威脅⋯⋯間嘢有冇咁窮呀?好啦!宜家全世界都知道呢間嘢嘅存在了!

男爵府

kisskathy88 發表於 22-12-7 19:31
都痴根,會賠清潔費,堅持報警就要收餐費,餐廳當普通整污糟人地嘢,咁做法,做臭間食市,報唔報警其次, ...

麻辣野入眼應該都幾大獲..

大宅

Ahky1033 發表於 22-12-7 16:46
上次日本個單影住搶火

好彩我冇睇到

子爵府

好恐怖呀!

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

selinako^^ 發表於 22-12-7 18:35
食客的眼睛及面部都受到「火山漿」洗禮,令眼睛、面部開始出現刺痛感,左眼視力亦感朦糊。--->
賠一定要賠 ...

都痴根,會賠清潔費,堅持報警就要收餐費,餐廳當普通整污糟人地嘢,咁做法,做臭間食市,報唔報警其次,但整到隻眼點都要去急症室,係間餐廳出事,點都有責任

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

名孚其實,合孚商品說明條例
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

大宅

個客有咩責任

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

食客的眼睛及面部都受到「火山漿」洗禮,令眼睛、面部開始出現刺痛感,左眼視力亦感朦糊。--->
賠一定要賠, 咁搞法賠多多都補唔返, 仲話只賠清潔費, 又怪個客去報警, 店主都 short short 地

首頁

尾頁

跳至