自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

子爵府

親子王國15週年勳章

回覆樓主:

為朋友盡心盡力,結果都係咁,你要點先死心。二十年前我已經明白呢個道理,一班朋友十二人,大家中學畢業價值觀唔同曬,女人又妒忌心重,所以我決定離開,改左手提電話號碼,以後不相往來,當然喊左幾日。今日睇返,我決定無錯。
二手市場>>懷疑受騙或不愉快事件張貼區>>睇#1656,騙子andy.ma,賣2手舊計數機$100,騙人9成新,最終delete post 不退錢

男爵府

回覆樓主:

放下,自在
我都有班識左廿幾年朋友因為19年而放棄左,初時都會可惜,但慢慢會慣
緣來緣去,不用太介懷

伯爵府

LeeLiLi 發表於 22-12-27 13:30
最近幾次約出嚟食飯,其中一個朋友因為本身住港島區,如果唔過海佢會唔出來食飯,其他朋友都會就佢(包括我自己 ...

唔好咁cheap,一早要放棄佢地啦

子爵府

回覆樓主:

儍女放手吧,同你好似不過果個係我呀嫂,又係超級黃人,而家減少到節日先見佢地

翡翠宮

畀面勳章

佢地已經放棄左你,你做乜仲要死chur? 分分鐘人地見到你又約食飯,心諗你做乜咁唔通氣,死都唔放手
日日是好日

男爵府

回覆 LeeLiLi 的帖子

感情一向都係雙向,不論彼此嘅立場係咩,道不同,不相為謀。做唔做到彼此互相接納,真係好睇各人嘅心。見面時唔講政治。
既然有其他種種原因你唔想同佢哋一齊,換一個角度去睇,佢哋亦可能唔想你感到唔舒服。

如果大多數係黃,你可以同另外一少部份繼續聯絡,就唔會覺得可惜,只是分開了兩組而已。

公爵府

回覆樓主:

慢慢疏遠~

侯爵府

最近幾次約出嚟食飯,其中一個朋友因為本身住港島區,如果唔過海佢會唔出來食飯,其他朋友都會就佢(包括我自己 ...

其實D黃人嘅特徵係小氣&小家囉.

男爵府

唔好理咁多啦!計劃吓做啲開心事,拎自己開心啲!

大宅

2024年龍年勳章 2024勳章

你少些主動,慢慢不著跡退出,對自己對他們都舒服啲。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

有一班朋友識咗20年,佢哋大部份都係黃人、有啲去到深黃,經過2019後大家嘅關係其實已經變咗質。

佢哋每一年 ...

除左20年朋友,仲有乜理由可以留低?答案好明顯

禁止訪問

回覆樓主:

水晶宮

唯有放棄,自己都要有尊嚴
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

公爵府

2024年龍年勳章

LeeLiLi 發表於 22-12-27 17:30

其實你仲等乜?
等人哋開聲唔想再見你?
定係要人哋完全block咗你?(事實已經排擠咗差在未block)

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

放棄吧!佢地已經唔當你係朋友

公爵府

hashtag影視迷勳章

我自己的時間好寶貴,唔會浪費在一d令我不快的人和事上,過去廿年算得乜,將來幾十年我要過得開心愉快。何需唔捨得呀?放過自己啦!

水晶宮

有一班朋友識咗20年,佢哋大部份都係黃人、有啲去到深黃,經過2019後大家嘅關係其實已經變咗質。

佢哋每一年 ...

喺佢哋嘅立場,佢哋唔會因為你做咁多嘢而會中意你囉,只會覺得你自己攞嚟做,冇人迫你㗎喎。感情唔可以單方面嘅,既然人哋都做到出晒面,你仲珍惜嚟把鬼咩,佢都唔珍惜你,你就灑脫啲,以後學精啲,唔好一味只係自己付出就以為人哋會中意你,人哋只會拋低一句「你on居」啫

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

話不投機半句多,仲唔止蝕離場?
人生有幾多個20年呀?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

有啲嘢 , 唔係你話唔捨得就仍然會存在 , 有捨先有得

珍珠宮

咁衰嘅,唔捨得都要捨得。
HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

首頁
12345...7

尾頁

跳至