懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

2023年兔年勳章

night_083121 發表於 23-8-8 23:49
我都係

好懷念做女王呢~

大宅

2023年兔年勳章

09142023 發表於 23-8-9 09:29
請教大家帶咩巾/褲仔入威院,驚準備得唔好,會比阿姐話
我現時有物資得扣裝產婦巾,安睡褲
9月生,謝謝 ...

我就係網褲+粘貼式產婦衛生巾,網褲彈性比安睡褲好好多,醫生容易檢查傷口,去洗手間都方便,而且比安睡褲透氣無咁焗。網褲不要買“理的 UltraReady”,質量太差好容易就爛。衞生巾好似只得 Kotex賣,如果買其他走佬袋套裝有包,最緊要睇下夠唔夠長,否則醫院姐姐會叫你一次過用2塊。扣裝衞生巾我唔識用,答唔到你。安睡褲我係出院後才換。

大宅

回覆 TakaLiLuk 的帖子

謝謝回覆

男爵府

2024年龍年勳章

我12號都生左我隻小王子出黎了(emoji)
我用kotex 貼哥款+ 淘寶網褲,床墊都係淘寶。質量都唔差的。
用安睡褲感覺好似好細條,我60kg 都覺得網褲彈性比佢大好多。同埋我三小時換一次,用kotex平過褲仔。不過買左乜就用乜啦。都就生了。
同埋真係唔好帶咁多野。我拎個handcarry喼,俾姑娘叫我拎返屋企。我仲要係住二人私家房,已經大啲地方(emoji)

大宅

2023年兔年勳章

melody93949596 發表於 23-8-13 17:35
我12號都生左我隻小王子出黎了(emoji)
我用kotex 貼哥款+ 淘寶網褲,床墊都係淘寶。質量都唔差的。
用安睡 ...

恭喜
公院個櫃放唔到喼入去… 不過你住私家房咁就唔清楚,我係產後大房,一張床一個櫃一張高背椅再加埋BB床,其實已經無咩位,所以走佬袋及所帶既野最好全部都收入去個櫃最好

大宅

最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

我仲未有動靜,乖乖地等過2日入去催生

大宅

回覆 melody93949596 的帖子

恭喜恭喜!多謝你分享

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊