時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

oiyau2005 發表於 23-1-2 10:42
天然抗體真強
我信任中過嘅抗體,打針抗體反而無效,傳俾我嘅同事,佢有2針比我先中,病徵又嚴重,幾諷刺!佢打嚟做乜?

我多次接近確診者也無法再中,真心妒忌,眼紅,點解有人可以咁幸福中完又中?
我好想延續康復碼,好彩取消毒金證,否則我會為再中而痴線!

公爵府

親子王國15週年勳章

KanHeiBB 發表於 23-1-2 10:54
我信任中過嘅抗體,打針抗體反而無效,傳俾我嘅同事,佢有2針比我先中,病徵又嚴重,幾諷刺!佢打嚟做乜?
...

全公司得我0針,3年爆幾次我都係8月尾先中,都諗住康復碼完之前舖排下點中,呀女今年DSE,如果出年有大學收冇針入唔到,最壞打算休學,好彩取消垃圾通行症。

KanHeiBB    發表於 23-1-2 13:41

伯爵府

oiyau2005 發表於 23-1-2 00:17
但一班苗人真係中咗毒咁,其實佢哋見咁多人話支針有問題又咁多人有副作用,唔係人講就信,上網搵下資料就 ...

你有冇留意
多左人分享家人中新冠後中風
好多都打了3,4針
如果防重症但變中風
仲要撐落去真係嚴重腦霧

公爵府

親子王國15週年勳章

sasatt 發表於 23-1-2 12:04
你有冇留意
多左人分享家人中新冠後中風
好多都打了3,4針

我身邊朋友,2個中風,2個生蛇

洋房

差不多兩年前開始的所謂疫苗接種,至今如果仍然沒有打的,都是不會打。

很多人誤會了,疫苗通行証是針對以上的人,大錯特錯。

疫苗通行証是針對已經打了n針的人,以便有需要時,谷他們去打第n+1針。

參考各國的數據,n每一次+1,總會有大約10-20%的人不會或不能繼續。(有同事就是打了兩針,身體不適,即使沒有醫生肯寫轄免,也選擇不打。之前半年她的待遇,跟沒有打針是一樣。)

鬧劇始終要落幕,只是很多粉絲接受不了。

首頁

尾頁

跳至