自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

問問大家,抹極窗外都唔乾淨,大家有冇用過呢款神器?因為要做大掃除,我想試吓。

attach1/tmp/phpT1P7eV

侯爵府

2024年龍年勳章

唔敢用呢種,怕吸唔實跌落街

珍珠宮

2024年龍年勳章

snowing 發表於 23-1-3 16:11
問問大家,抹極窗外都唔乾淨,大家有冇用過呢款神器?因為要做大掃除,我想試吓。
買呢類吸盤抹窗器, 放係外面嗰個一定要有條穩陣嘅繩連住裡面嗰件~
我買過用過, 抹一次窗跌過幾次落來, 好在有條繩~
不過我屋企個梗窗好大, 一定要用呢類先清潔到...

仲有一點注意, 雙層玻璃係用唔到呢類抹窗器

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

就算有繩我都唔敢用,怕甩左唔跌落街都拍落隻窗度

公爵府

牛年勳章

BK2002 發表於 23-1-3 16:18
買呢類吸盤抹窗器, 放係外面嗰個一定要有條穩陣嘅繩連住裡面嗰件~
我買過用過, 抹一次窗跌過幾次落來, 好在 ...

就算有條繩吊住,我都好驚fing落去下一層人哋塊玻璃度,整爛咗都唔知點算

珍珠宮

雖然有條繩綁住外面果塊, 但在加了水和清潔液的情況下, 滑潺潺, 內外兩塊的movements 好容易不一致, 以到鬆開, 危險危險

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

有無人用prologix?

別墅

回覆樓主:

我屋企有需要,但未用過,睇網上話(唔知係咪真),係要配合玻璃厚度,磁力過強有機會整爆玻璃,所以一直唔敢買。

伯爵府

BK2002 發表於 23-1-3 16:18
我買過用過, 抹一次窗跌過幾次落來, 好在 ...
跌過一次, 有安全繩都唔敢再用, 嚇到個心離一離.

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

吸唔穩, 跌架, 好彩出面有個花槽, 最乾淨伸手出窗花逐D逐D抹。 無窗花唔好抹。

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

樓下原來抹咗成個鐘,
我以為係街上工程製造出嚟嘅噪音
生離死別, 並不可怕, 可怕的是自私的靈魂

男爵府

lily-of-valley 發表於 23-1-3 17:43
吸唔穩, 跌架, 好彩出面有個花槽, 最乾淨伸手出窗花逐D逐D抹。 無窗花唔好抹。 ...

有窗花,抹極都唔乾淨

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

snowing 發表於 23-1-3 19:24
有窗花,抹極都唔乾淨
好難抹, 左上窗花抹一D, 左下又抹一D,右上又抹一D,右下又抹一D。

首頁

尾頁

跳至