興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

版主

減齡達人勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

我比較鍾意種啲唔同品種既車里茄,所以每年既收成就真係睇彩數,今年買咗6隻品種,但種得比較成功既只係得一款叫藍色漿果,顏色勁靚,用嚟呃like一流 ,但蕃茄味就唔夠橙色同黃色茄 另外黃茄,梨形茄,奶油藍梅收成都唔太多 另外橙茄同正常紅茄就同其他田友交換,所以睇落好豐富
attach0/tmp/php4sPXBG

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

Lovely媽咪 發表於 23-1-9 09:07
我比較鍾意種啲唔同品種既車里茄,所以每年既收成就真係睇彩數,今年買咗6隻品種,但種得比較成功既只係得 ...
請問"藍色漿果"是否上圖黑蕃茄?我在街市見過,唔知甜唔甜,唔敢買

唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

版主

減齡達人勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

wong2323 發表於 23-1-9 17:57
請問"藍色漿果"是否上圖黑蕃茄?我在街市見過,唔知甜唔甜,唔敢買

...

係,冇咩蕃茄味,唔值得買

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

Lovely媽咪 發表於 23-1-9 17:58
係,冇咩蕃茄味,唔值得買
多謝指教

唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Lovely媽咪 發表於 23-1-9 09:07
我比較鍾意種啲唔同品種既車里茄,所以每年既收成就真係睇彩數,今年買咗6隻品種,但種得比較成功既只係得 ...

好勁呀

複式洋房

點解唔種聖女果呀?聖女果好甜好好味

版主

satan19892007 發表於 23-1-29 23:13
點解唔種聖女果呀?聖女果好甜好好味

我鍾意種啲唔同既品種

大宅

回覆樓主:

淨係顏色都贏曬

複式洋房

(emoji)(emoji)(emoji)

首頁

尾頁

跳至