夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

成頭家都關我事,仔女既事唔敢勞煩佢,生活一間屋零交流,你一開口已經好唔耐煩既衰樣,真係想各自各生活,何必要遷就多個人。

男爵府

afrachung 發表於 23-1-13 00:24
成頭家都關我事,仔女既事唔敢勞煩佢,生活一間屋零交流,你一開口已經好唔耐煩既衰樣,真係想各自各生活, ...

知道原因?

大宅

2024年龍年勳章

我同你都係一樣, 依家重心放晒起仔女度, 佢似同屋主多啲!

大宅

成頭家都關我事,仔女既事唔敢勞煩佢,生活一間屋零交流,你一開口已經好唔耐煩既衰樣,真係想各自各生活, ...

一樣,零交流,有事WhatApp 講。

做全職媽媽真係唔簡單吖!

男爵府

回覆樓主:

同路人。
自己做錯,永遠唔認。
洗碗打爛碟,就話隻碟重先會善手。
唔吸塵就抹地,叫住佢吸左先,又覺得我煩。
開飯自己又唔出黎,到食時凍晒,又話我點解冇整熱。
叫外賣叫我揀,揀左又話貴。
成日話我話佢乜乜乜,頂,你做得啱我邊會話你呀!
ok,我咪唔講囉,冇眼睇。
家下專注對仔女,費事理佢。

大宅

ymc 發表於 23-1-15 22:51
同路人。
自己做錯,永遠唔認。

佢肯洗碗。。。肯做家務。。。可能已經唔算衰。。。不過死撐都係好煩人既性格

大宅

明白。。我都係。。。心裡覺得好孤單。。。但又唔可以同人講。。又或者講左都唔會有人明。。叫我離婚囉自己湊大個仔。。。有頭髮邊個想辣喱。。。離到一定離啦。。貪犯賤咩。。唉

伯爵府

Miyatachan 發表於 23-1-13 15:55

.

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

冰封三呎

男爵府

yinmei1017 發表於 23-1-13 02:39
我同你都係一樣, 依家重心放晒起仔女度, 佢似同屋主多啲!

me2
媽寶嘅佢
除左顧佢自己嘅事,就係男家嘅事

大宅

雖然沒兒女,講多2句生活工作的事,就黑面,唯有零交流大家好些……

對是孤單

大宅

BK Milk勳章

sn0629 發表於 23-1-16 08:23
讚成開個whatsapp group互相支持吓,有時真係好激氣好無助。

幾個月零交流,同佢講話,只点頭回應。
日日搭枱食飯,搭床睡覺,他的親戚有事立刻去幫忙。

別墅

開始咗幾耐?我近呢2個月都係咁!真係好想離婚

大宅

ymc 發表於 23-1-15 22:51
同路人。
自己做錯,永遠唔認。

見你寫得比較詳細,提醒番。
有人苦心經營婚姻,有人落力拆台。以你寫的內容顯然是後者。
你試諗下,如果你第一次做一樣野做得唔係太好,有人讚和鼓勵,第二,第三次會唔會做好啲?如果一來就俾人鏟到飛起,咁係咪唔想做第二次?除非真係好M底天生鐘意俾人鏟,如果唔係邊個會開心?

如是者你哋生活的怨氣一點一滴積累,令你哋好辛苦。
常言道開心又一日唔開心又一日,點解你揀既係搵你老公陪你唔開心過?半杯水,有人怨得番半杯,有人慶幸仲有半杯。
心態一日唔改,婚姻呢個舞台好快會俾你自己拆晒。依家醒覺去修補會難但仲有機會。

子爵府

而家連講都唔想同佢講, 家事, 佢公司事, 私人事, 連佢朋友啲事都問我, 自己都唔會上網查. 講多兩句已經唔耐煩, 問攞家用好似我好唔啱咁, 我都想離婚, 可惜我搵唔到錢, 同個女講野個女都會關心下你, 我都係只想有人關心下, 問候下, 你日日去飲酒我都只係問你番唔番黎食飯, 好似我煩死你咁, 個女讀書唔叻就好似我無盡責咁, 每日都話比自己聽唔好在意, 但係咪真係得呢? 呻完

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

mandyfong1222 發表於 23-2-2 00:40

只係2個月, 仲有得掹喎!
快點搵佢好好傾下。
現在唔傾.....日積月累, 就好難挽回。
試下自己做下主動~

Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

子爵府

Miyatachan 發表於 23-1-13 15:55

你都好,有whatsapp交流。我地d whatsapp係講 收工,放lunch,去到邊,番到。

子爵府

mandyfong1222 發表於 23-2-2 00:40

2個月就想離婚?我地幾年都係咁,如果唔係為左d細既,早就離左啦

子爵府

Ccccccc 發表於 23-1-15 23:33
明白。。我都係。。。心裡覺得好孤單。。。但又唔可以同人講。。又或者講左都唔會有人明。。叫我離婚囉自 ...

我係男人,有時在外工作,真係好孤單,番到屋企想有d溫暖,但係同床又如何,佢瞓底就秒睡,都冇理過我。咁多年都係咁,係咪應該要適應下呢?

大宅

cwaichan1 發表於 23-2-20 17:03
你都好,有whatsapp交流。我地d whatsapp係講 收工,放lunch,去到邊,番到。

嘛講囝囡嘢,冇其他交流
做全職媽媽真係唔簡單吖!

首頁

尾頁

跳至