自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

wasabikingdom 發表於 23-1-23 16:11
佢嘅作品很難得,曲,詞,意境,依家暫時無人做到

我都是喜歡許冠傑的歌、但我不同意暫時冇人做到、是前有古人、衹是後無來者。

我覺得譚詠麟、哥哥、梅豔芳整體比他好。
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

SandyKL 發表於 23-1-24 05:06
我有寫期待佢今時今日跑足全場咩?

上次睇已經跑唔喐、係行足全程、沒有舞蹈環節、舞蹈員都慳返~

許冠傑fans勿插 、我都是他的fans~

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

大力大力 發表於 23-1-24 08:15
我都是喜歡許冠傑的歌、但我不同意暫時冇人做到、是前有古人、衹是後無來者。

我覺得譚詠麟、哥哥、梅豔 ...

Alan,哥哥,梅姊, 絕對唱得好好,可以帶到聽歌者心情,後兩位係跌落凡間嘅星星,
Sam 係編曲填詞演唱家,
前有古人,風格不同,Sam 係貼地但係唔低俗,但而家所謂嘅貼地係低俗,
暫時未見到後來者,希望可以快啲出現

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

wasabikingdom 發表於 23-1-24 08:24
Alan,哥哥,梅姊, 絕對唱得好好,可以帶到聽歌者心情,後兩位係跌落凡間嘅星星,
Sam 係編曲填詞演唱家 ...

如果用編曲、作曲嚟衡量、我同意你個講法~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

翡翠宮

BKsquare 發表於 23-1-23 10:53
成個家族要佢養

x2

琥珀宮

oneeast 發表於 23-1-24 05:58
咁想搞旺角氣氛對佢嚟講?都唔係咁難嘅

跑唔郁,氣氛點都差一截。

琥珀宮

大力大力 發表於 23-1-24 08:17
上次睇已經跑唔喐、係行足全程、沒有舞蹈環節、舞蹈員都慳返~

許冠傑fans勿插 、我都是他的fans ...

所以入場要預佢坐係度彈結他,楝篤唱,用廿幾年前印象入場睇,一定失望。

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 環保接龍勳章

jollyma 發表於 23-1-23 10:55
睇過佢演唱會, 唔記得係咪告別, 天降金牛(假), 氣氛一流, 大家都好開心, 到今日都仲記得 , 而家肯定 ...

果次演唱會我都有聽,張假金牛(Sam 個樣)仲保存緊

伯爵府

回覆樓主:

今天買了飛支持下,第一次買演唱會飛不用搶

公爵府

juniormiu 發表於 23-1-23 09:29
其實佢經濟負擔係咪唔輕?兩個仔好似無乜大作為

第一感覺,佢真係努力幫仔搵 $$ 比囝,屋企成棚人要養而家已經見一拖二準備去雲頂登台

首頁

尾頁

跳至