跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我阿b已一歲了,到而家仍未識爬,雖然說不用同人比較,但阿b好似發展得比人慢好多,有點擔心!

大宅

好多BB都唔識爬就行咖,我個囝雖然識爬,但係佢連爸爸媽媽係邊都唔識聽! 我都擔心咖!
原帖由 sally121 於 09-6-13 17:59 發表
我阿b已一歲了,到而家仍未識爬,雖然說不用同人比較,但阿b好似發展得比人慢好多,有點擔心!

別墅

我吱吱都係唔識爬..."
不過我睇得出佢而家學緊嫁啦..."
同埋唔知點解佢識行幾步...要用2隻手拖住佢先肯行..."
多d黎睇我同對寶貝ge blog丫*
http://hk.myblog.yahoo.com/babewings0301/

大宅

我囡囡唔識爬又唔係行, 前日去健康院要轉介做評估, 姑娘話唔識爬唔緊要但係耍有意識去企及行, 醫生話佢大腿唔夠力, 要佢醫院做評估

別墅

我個仔都唔識爬, 但人哋話經過爬呢個階段既BB會聰明D, 我都好心急!

複式洋房

我每次用玩具引他爬,他因為拿不到玩具,就喊,現在好似驚咗爬咁,每次要他爬都喊到好凄涼咁! 不過,佢就好鍾意行,經常要大夫扶住他周圍走。

大宅

我果b都係唔識爬,但佢識行,重可以唔洗扶行到幾歨,有個friend做幼稚園,佢話有好多b都係唔識爬就行到,所以唔洗擔心‧
只要佢其他發展都ok就得啦

複式洋房

你哋可以示範多d比bb睇,佢睇得多自然會跟住一齊爬, 我覺得幾work,因為我bb都係咁學識

首頁

尾頁

跳至