自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

今日無聊聽左佢,大家睇下佢講得啱唔岩自己吖。

邊個時辰出生真係影響條命? 大家參考下準唔準吖。

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

已刪除用户

珍珠宮

性格決定命運
有好命水,性格軟弱、無主見
一手好牌都打到爛

傻豬仔    發表於 23-2-5 22:36
20150618bb    發表於 23-2-4 14:07

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

要好命唔止係時辰,日都好緊要
五行以八粒字計

龍鳳媽

水晶宮

yurijm 發表於 23-2-4 08:48
性格決定命運
有好命水,性格軟弱、無主見
一手好牌都打到爛

我諗起隱形老公嘅冠軍港姐

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Carmen8080 發表於 23-2-4 08:42
依加個個都㨂時間出世 唔通個個都好命水 我覺得多餘

係呀﹗所以片中佢地都有話時辰只可以睇到你某一部分性格,只係八字既一部分黎啫,要準就要睇埋其他八字喇,其他嗰啲八字都會影響緊個時辰架。

所以我係無聊,睇下有無人睇完會覺得佢個時辰,同佢個性格係似既。

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珊瑚宮

arale1668 發表於 23-2-4 08:51
要好命唔止係時辰,日都好緊要
五行以八粒字計

係呀,要互相配合,至為算準。除自身八字影響性格外,我諗仲有其他因素都影響緊自身性格既形成既。

呢啲只可作為參考喇。

珊瑚宮

其實我係想八下各位jm, 究竟佢地講既時辰,對應返自己既時辰,性格上,係唔係都覺得似

呢?

我對應返我自己同家人,性格上的確係有啲似。

珍珠宮

my005 發表於 23-2-4 09:24
其實我係想八下各位jm, 究竟佢地講既時辰,對應返自己既時辰,性格上,係唔係都覺得似

呢?

唔準
性格星座反為準

伯爵府

BK Milk勳章

我在學占星,地球自轉又公轉,出生時間地點決定了一個人的出生星圖,一輩子的人生劇本就訂了。上升星座每2個小時就換一個,時間當然重要啦

珊瑚宮

72leelily 發表於 23-2-4 09:29
唔準
性格星座反為準

星座,如果睇埋咩太陽月亮上升星座,講性格,真係有啲準。

珊瑚宮

appledai 發表於 23-2-4 09:32
我在學占星,地球自轉又公轉,出生時間地點決定了一個人的出生星圖,一輩子的人生劇本就訂了。上升星座每2 ...

可介紹點學嗎?我都有興趣架。多謝你回覆先。

男爵府

謝分享,師父講我個時辰又幾啱

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

my005 發表於 23-2-3 17:24
今日無聊聽左佢,大家睇下佢講得啱唔岩自己吖。

邊個時辰出生真係影響條命? 大家參考下準唔準吖。 ...

準呀 多謝分享

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

性格可以係超級準,命運未必準

公爵府

主要影響係父蔭,係祖輩風水。同期出生即人,有人做人皇,有人做蜂皇。。主要分別係佢阿爸唔係皇帝

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

上網查“人類圖”易些

珊瑚宮

701003 發表於 23-2-4 12:41
上網查“人類圖”易些

多謝提議,等我得閒查查。

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

性格決定命運
我見過有人一手好牌打到爛咗.
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

珊瑚宮

emt1314 發表於 23-2-4 12:44
性格決定命運
我見過有人一手好牌打到爛咗.

的確係性格影響命運。

所以我成日警惕自己,要將心比己。

首頁

尾頁

跳至