婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

今年27歲,生完第二胎諗住都準備30歲,所以約左個全面體檢,
當日照完超聲波,初步已經見到有以下問題。
- 肝血管瘤
- 腎鈣化點
- 子宮有水囊(第一胎既時候已經有)
- 胸部有淋巴結

醫生意見再check 8項癌症指標,而家等報告中,
其實最擔心係胸部淋巴結,其它問題醫生同網站資訊都話比較小問題,
有無jm都有胸部淋巴結問題可以分享一下?(emoji)(emoji)‍♀️(emoji)(emoji)‍♀️

別墅

Yannis.Lei 發表於 23-2-4 14:37
今年27歲,生完第二胎諗住都準備30歲,所以約左個全面體檢,
- ...

你話胸部有淋巴結係照超聲波時發現?先唔好自己嚇自己,其實應該係揾個乳腺科醫生檢查一下,有可能會加埋來胸,有需要時更可能會抽針化驗!

複式洋房

B仔媽咪1115 發表於 23-2-18 23:03
你話胸部有淋巴結係照超聲波時發現?先唔好自己嚇自己,其實應該係揾個乳腺科醫生檢查一下,有可能會加埋 ...

多謝回覆(emoji)(emoji)‍♀️(emoji)(emoji)‍♀️
我係超聲波發現2粒,最大既1.6cm,
我約左睇開既婦科醫生,不過要等到15號。
祈求寶寶健健康康成長, 十個月後出世見爸爸媽媽

男爵府

Yannis.Lei 發表於 23-3-6 18:36
多謝回覆(emoji)(emoji)‍♀️(emoji)(emoji)‍♀️
我係超聲波發現2粒,最大既1.6cm,
我約左睇開既婦科 ...

胸部嘅超聲波發現?

複式洋房

Mini20160607 發表於 23-3-7 10:48
照胸部嘅超聲波發現?

係呀
祈求寶寶健健康康成長, 十個月後出世見爸爸媽媽

男爵府

Yannis.Lei 發表於 23-2-4 14:37
- ...

你肝血管瘤有無照CT, 我又係體驗時發現

首頁

尾頁

跳至