自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 笑得好勳章

Netflix真人騷《璀璨帝國:紐約篇》(Bling Empire: New York)揭開一班居住在紐約亞裔名媛富豪的奢華日常,還有名媛間的八卦及勾心鬥角。當中除了家族有40億美元(約312億港元)身家的「富二代」Dorothy Wang,還要留意來自香港的富豪洪永時(Stephen Hung)與第四任妻子Deborah的超離地生活。

Stephen Hung的身家報稱有4億美元(約31億港元),兩人在節目中為了慶祝結婚10周年而在畫廊舉行派對。在派對前Stephen與愛妻到名店挑選晚裝,除了為愛妻送上價值26500美元(約20萬港元)的粉紅色鴕鳥毛晚裝及價值13000美元(約10萬港元)的水晶晚裝,更襯上145卡海藍寶石頸鏈,非常誇張!

在兩人結婚周年當日,Stephen為Deborah蒙上眼睛,並將她帶到高級珠寶店,準備為愛妻送上價值連城的結婚禮物。在挑選首飾期間,Stephen送上如同藝術品般的90卡彩鑽手鏈,估計價錢比三架勞斯萊斯更貴,保守估計需要超過1300萬港元。
另外,Stephen更趁結婚10周年向Deborah再求婚,他拿著超級巨鑽戒指說:「這是我們的十周年紀念,過去十年有你的陪伴是我的福氣,你願意再跟我結一次婚嗎?」令Deborah感動流淚。

Stephen在節目受訪時透露,認為每個人在人生不同階段都會有不同感受,而自己買禮物比較自在:「不管是珠寶、包包或衣服,都跟金錢的價值無關,而是愛與關懷的象徵,金錢永遠不能畫上等號。」有不少網民都表示富豪的生活太離地,這些珠寶價值連城,一條90卡彩鑽手鏈已經買到一層樓,當然愛與金錢並不對等,但並不是每個人都跟Stephen一樣能隨手買到巨型鑽石戒指。

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

睇完感覺係, 金錢買不到品味, 個男人染到個頭好MK, 唔知以為佢係旺角爛仔

opclk99    發表於 23-2-10 22:26
la_source    發表於 23-2-10 09:53

大宅

華華子 發表於 23-2-10 09:50
睇完感覺係, 金錢買不到品味, 個男人染到個頭好MK, 唔知以為佢係旺角爛仔 ...

咁有錢皮膚都咁差

珍珠宮

睇完感覺係, 金錢買不到品味, 個男人染到個頭好MK, 唔知以為佢係旺角爛仔 ...

不過個老婆就真係幾靚, 真心愛佢

侯爵府

2024年龍年勳章

金錢買不到品味但買到膠面

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

大聲公 發表於 23-2-10 09:33
Netflix真人騷《璀璨帝國:紐約篇》(Bling Empire: New York)揭開一班居住在紐約亞裔名媛富豪的奢華日常 ...

第一張後面似伯feel係男主角?

水晶宮

2024年龍年勳章

Netflix真人騷《璀璨帝國:紐約篇》(Bling Empire: New York)揭開一班居住在紐約亞裔名媛富豪的奢華日常 ...

架粉紅色車我早期成日在西環見到
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

子爵府

有錢買唔到品味, 但不碍享受...

咁紙醉金迷, 我都想無品味一次...

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

同劇集高富師形象 有反差

公爵府

Rita 發表於 23-2-10 09:57

我係貝沙灣見過 好sharp

伯爵府

2024勳章

似呀

水晶宮

之前有個報導話該位香港富豪,而家喺富豪圈中係個笑話…

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

雖然我冇30億港紙
但好似都唔係好富貴
我驚佢洗大左

珍珠宮

LoveYinYin1215 發表於 23-2-10 10:08
同劇集高富師形象 有反差

同劇集邊個高富帥?

伯爵府

大聲公 發表於 23-2-10 13:04
同劇集邊個高富帥?

不過呢套劇
好醜化中國有錢人形象

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我睇哂,但係睇嗰陣已經覺得好古怪,Stephen Hung 同Deborah響Graff買珠寶,試晒啲最貴嘅,但係最後買咗邊樣都冇講,淨係攞住個紙袋入邊有啲雪梨紙咁走,個packing仲肉酸過響街邊小店,講緊買幾十萬或者幾百萬美金嘅珠寶喎。
我睇完嗰下已經覺得佢應該買咗啲唔貴嘅首飾,因為見招呼佢嗰個Graff高層個樣都好無奈

伯爵府

Rita 發表於 23-2-10 09:57

Brenda Chow 果隻粉紅靚D

侯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

D..D 發表於 23-2-10 13:00
雖然我冇30億港紙
但好似都唔係好富貴
我驚佢洗大左

我記得佢!仲記得澳門十三酒店同果幾十架長版勞斯箂斯......

goldpiglet    發表於 23-2-10 21:47

公爵府

D..D 發表於 23-2-10 13:00
雖然我冇30億港紙
但好似都唔係好富貴
我驚佢洗大左
如果唔係傻洗,其實真係好好使。32億。識小小投資,年利率都有十點。唔做都有3億一年,每月使成3千萬。

公爵府

ilovebb2019 發表於 23-2-10 14:24
Brenda Chow 果隻粉紅靚D

見到粉紅色,又係諗起周啟邦夫人嘅 icon
佢高貴好多

首頁

尾頁

跳至