親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

我想book 某個日子日本酒店...例如1-6日號...連5日就平均1800一晚 ,,差唔多要8千幾..

如果1-5號,,禁樣4日book 就2600 平均500蚊多

禁如果分開5號-6號再boook 一晚就1900 ..禁樣加埋都係4000..

禁樣得唔得呢...因為都差得好多

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

mimibooo 發表於 23-2-13 09:15
我想book 某個日子日本酒店...例如1-6日號...連5日就平均1800一晚 ,,差唔多要8千幾..

如果1-5號,,禁樣4日b ...

正路好少差咁遠架喎
你可以既, 如果同房型可以send email去酒店睇下可唔可以安排同一間房

珍珠宮

回覆樓主:

咁booking唔應該價錢差咁遠 ,會唔會某日其實係旺日子,連續訂變貴咗,分別訂房迷會出現交房問題囉!交房11點,攞房3點。
如果用bxxk, agxxx等apps訂房,亦會出現同日期不同價:
- 有冇包早餐,
- 有冇免費取消,
- 即俾冇得退錢,
- 同房型,平的已被訂滿,只有貴啲,
- 不同時段訂有不同折,亦有影響價格。

我早前訂同一間,時間相差約15分鐘,變再平1折,慳返萬5円,唯有自己一路訂,一路睇下價有冇變動。

伯爵府

是否不同房型?

伯爵府

如果中間有星期六一般價錢會貴啲

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

你book幾時先?我book7月中,原來15,16,17號日本三日連假,酒店都貴d。酒店星期六日又貴d。

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

book 2月尾..就係覺得奇怪

唸都唸唔到可以差禁遠
個房基本上係一樣

珍珠宮

leopak 發表於 23-2-13 14:19
如果中間有星期六一般價錢會貴啲

就係星期5,6,日貴

男爵府

回覆樓主:

我明,因為我都試過,唔係日本,本身都係想book兩晩,兩晚如果分開兩次book係平過一次book兩晩30%,我試咗幾次,同一間酒店唔同日子都係咁,我估係間酒店政策係咁

男爵府

無話唔得!可以入住前電郵通知,你有兩個booking,房型及入住人數相同,希望安排房間時可以續住不用換房

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我試過!
出發前同酒店講booking no .
後尾去到check in 時,酒店唔駛我再轉房!

珍珠宮

ctsang 發表於 23-2-14 17:50
我明,因為我都試過,唔係日本,本身都係想book兩晩,兩晚如果分開兩次book係平過一次book兩晩30%,我試咗 ...

太好,真係原來有禁既情況

禁係味再,email,同佢地講有2個booking等佢唔洗我轉房

珍珠宮

wyh:) 發表於 23-2-14 19:13
無話唔得!可以入住前電郵通知,你有兩個booking,房型及入住人數相同,希望安排房間時可以續住不用換房
...

好在問下大家,我都頭痕緊,
out,完又in

首頁

尾頁

跳至