自由講場

跳至

首頁
12345...22

尾頁

珍珠宮

牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

啱啱成功轉咗
首先下載個大陸中國聯通apps登入返帳戶
再睇以下圖片跟住做就得
圈住嘅地方照打啲字上去
首先係圖3 打8元流量王套餐再打人工客服
圖4會問你係唔係要找客服,㩒是的就會排隊等,等到你嘅時候就打圖6-7圈住嗰啲字就可以喇

attach1_sign/tmp/phpE5Md9E
attach2_sign/tmp/php4elnc4
attach3_sign/tmp/php8yIHft
attach4_sign/tmp/phpyfS6iS
attach5_sign/tmp/phpsp3Dmh
attach6_sign/tmp/phps7mgqG
attach7_sign/tmp/phpQeoYt5
attach8_sign/tmp/php47KOxu
attach9_sign/tmp/phpEgjLBT

珍珠宮

牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

如果可以就轉返張大陸電話卡,佢會即刻有訊息通知(留意係香港只要冇開通數據漫遊係唔會收費,唔接電話同只收短訊係唔收費嘅)
不過係個apps都會即時睇倒
attach1/tmp/phpRMR1o2
attach2/tmp/php1iNkVf

男爵府

我記得你係昨日先申請,今日就可以轉plan?

公爵府

delll 發表於 23-2-15 16:54

同問

珍珠宮

delll 發表於 23-2-15 16:54

我都係上網睇,見到有人話可以,我就試下啦,點知真係轉倒

大宅

我朋友早幾日響門市(非口岸營業廳)直接開到8元plan, 職員本身話冇呢個plan 要自己轉 , 朋友話去工信部投訴至肯同佢開

水晶宮

多謝你嘅資訊

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

你地好叻呀
放下自在

侯爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

請問收內地短訊要開漫遊嗎?
定係同我地平時在香港一樣?

珍珠宮

dotwoo 發表於 23-2-15 17:55
我朋友早幾日響門市(非口岸營業廳)直接開到8元plan, 職員本身話冇呢個plan 要自己轉 , 朋友話去工信部投 ...

正常係有嘅,但門市職員要業績可能覺得冇肉食,所以咪話冇囉

珍珠宮

JoannaD 發表於 23-2-15 18:33
請問收內地短訊要開漫遊嗎?
定係同我地平時在香港一樣?

通話漫遊就可以
尋日個職員應該幫我開咗,所以我今日係收倒大陸嘅訊息

子爵府

pinkcat922 發表於 23-2-15 16:49
如果可以就轉返張大陸電話卡,佢會即刻有訊息通知(留意係香港只要冇開通數據漫遊係唔會收費,唔接電話同只 ...

JM您真係好勁

子爵府

pinkcat922 發表於 23-2-15 16:49
如果可以就轉返張大陸電話卡,佢會即刻有訊息通知(留意係香港只要冇開通數據漫遊係唔會收費,唔接電話同只 ...

咁想請問若果轉咗8元Plan,有時上去玩有無1日數據可以逐日比錢㗎?我只用數據微訊比錢食嘢!

子爵府

2024年龍年勳章

樓主真係犀利

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

好帖

大宅

pinkcat922 發表於 23-2-15 16:45
啱啱成功轉咗
再睇以下圖片跟住做就得

好有用,我本來都準備下星期去開

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

dotwoo 發表於 23-2-15 17:55
我朋友早幾日響門市(非口岸營業廳)直接開到8元plan, 職員本身話冇呢個plan 要自己轉 , 朋友話去工信部投 ...
咁即係堅持就可以
放下自在

男爵府

pinkcat922 發表於 23-2-15 16:45
啱啱成功轉咗
再睇以下圖片跟住做就得

謝分享

珍珠宮

hihisasa 發表於 23-2-15 18:53
咁想請問若果轉咗8元Plan,有時上去玩有無1日數據可以逐日比錢㗎?我只用數據微訊比錢食嘢!
...

可以買流量包
每日計算
attach1/tmp/phpK9dMB7

珍珠宮

hihisasa 發表於 23-2-15 18:50
JM您真係好勁

我都係上網睇架咋

首頁
12345...22

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊