婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

雖然平時對我同小朋友都好,不過有時真係睇佢唔順眼

1. 講嘢唔經大腦,死唔認輸
eg.小朋友放假我會返娘家,有次佢竟然話我要反去搵我呀媽飲奶(講笑咁GE語氣)
我當然即刻爆佢話佢好唔尊重人,講笑都唔係咁講嘢,你唔叫你D他返泥飲你D奶
竟然仲駁咀,話佢冇講錯,細個唔係飲牙媽奶大?
之後我發脾氣話唔同佢講嘢,出左門口 (再講我怕我都忍唔到)
最後係62同我SAY SORRY

2.當我係免費工人
eg.之前我冇工作,送小朋友反學10次有9次同我一齊出門口,要我幫佢攞餸,買野
仲要次次買勁多野,勁重,(豉油都8支,汽水幾PACK,抺手紙都10幾包)
(咁我有份住有份食,幫下都應該,但唔係老馮,我話好重叫老公收工一齊買又唔梗,話推車又話煩,我話好重攞唔到又話咁行多轉)

3.成日扮病
eg.一星期話自己暈幾次,但過幾分鐘又可以出嚟睇電視
做白內障手術話自己個幾月都唔舒服
個額頭我個小朋友唔小心撞瘀左佢,次次要叫我幫佢搽膏(咁大個人額頭真係都搽唔到?不過可能有心比我睇係我個女撞到佢)
成日話自己糖尿病幾慘就嚟死,同佢講糖尿病係老人家都有,唔好食咁多甜野自己KEEP下就得
話介左汽水但又飲檸檬茶,話檸檬茶唔係汽水 (檸檬茶咪一樣高糖)

4. 逄老公OFF,一家三口打算FAMILY DAY ,一定要痴埋一齊去
eg.我哋星期日OFF,星期六晚就問定我地聽日去邊,同佢出親街又唔餓得又唔行得又要成日搵廁所比佢
最慘係想同小朋友去旅行,已經開到口話要一齊去

講住咁多先,收工,聽日再講

伯爵府

2011精緻種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

bowie9295 發表於 23-2-21 17:38

買嘢嗰度
係咪冇送貨?
咁多點拎
用到咁多咩?
用哂先再買唔得?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

買野咁重梗係網上買揀送貨,太重拎餐懵。

侯爵府

豉油都8支,汽水幾PACK,抺手紙都10幾包》咩料呀?幫佢hktv訂啦,拎死人咩

侯爵府

豉油都8支,汽水幾PACK,抺手紙都10幾包》咩料呀?幫佢hktv訂啦,拎死人咩

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

既然「有份住有份食」, 就唔好多講,快點搬走。
你呻得幾多年?佢唔會改你亦只係呻
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

珍珠宮

你返工
奶奶白內障+糖尿,咁小朋友係邊個湊?

男爵府

愛惜自己,唔合理概野就唔好幫
鼓油可以一支一支買

珍珠宮

汽水邊個飲?豉油8支做乜咁多?
堅決唔同佢買咁多,唔係拎唔拎到,係無需要
佢嘈叫佢自己抬,我諗佢抬唔郁都打消念頭
糖尿病就唔好飲檸檬茶,咁高糖都飲,好離譜
其實你除咗分開住,無其他方法可以解決現有既問題
百分百佢唔會改,你忍得多又唔開心,對小朋友都唔好啦

子爵府

豉油都8支,汽水幾PACK,抺手紙都10幾包)- 一次過買? 有冇車?

大宅

佢老公寵到佢咁

伯爵府

同我地一樣,我99仲高招,講琴自己好慘咁話唔一齊去,引我地叫佢去
好辛苦,成日想3人世界都唔得
又成日想洗我做野,完全唔尊重我

伯爵府

free2020 發表於 23-2-21 23:31

佢實話
平呀!抵呀!

複式洋房

回覆 bowie9295 的帖子

4 我個嗰都係咁,好黑人憎Plan 好晒嘅Family
然後99 就話不如佢都嚟
好掃興
book 晒三個人
之後加多一個唔係問題
但又要我哋俾錢

洋房

已經日日對住,family day都要對
不如叫c6同99留喺屋企飲奶啦

別墅

咁似我99,使媳婦使尽力咯,因為不係自己生,係咁上下,自己要學會拒絕!8支彩佢都傻啦!

首頁

尾頁

跳至