自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

海綿大哥 發表於 23-2-25 23:58
你覺得佢哋仲有機會出番嚟咩?
就算放番出嚟,個老豆都唔敢打d細路主意啦,咁多人睇住。
...

前奶奶最多告協助同 非法處理屍體罪,唔會判終身,以呢家「上流寄生族」嘅性格,無論佢哋早放監定喺獄中一定會繼續抓住唔放

男爵府

個前夫有幸唔判終身,起碼坐幾十年監,係入面大把人招呼佢,唔知點捱。。

別墅

Apple011 發表於 23-2-25 23:36
現在細個可能唔知,大大下知道阿媽俾個老豆同埋爺爺一家殺死仲要碎屍煲湯,個女會點諗,童年陰影好大,諗起 ...

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

Anpanmama 發表於 23-2-25 23:54
前夫一家真係坐監怕放監出嚟都會搵返兩個小朋友,因為佢哋承繼左媽媽部份嘅財產,到時呢兩個小朋友都係不 ...

咁凶殘,應該判終生監禁啦!
係驚個阿嫲「話」冇份參與,坐幾年就出得黎啫

子爵府

Anpanmama 發表於 23-2-26 00:07
前奶奶最多告協助同 非法處理屍體罪,唔會判終身,以呢家「上流寄生族」嘅性格,無論佢哋早放監定喺獄中一 ...

佢哋呢啲case, 法官會頒令唔俾佢哋接觸小朋友

大宅

MerryMe 發表於 23-2-26 00:53

我想知小朋友會由邊個照顧呢?好可憐啊!

子爵府

thai_tai 發表於 23-2-26 01:10
我想知小朋友會由邊個照顧呢?好可憐啊!

呢啲咁複雜嘅case, 法官係會做好多評估去決定
要拎小朋友嘅心理報告、有冇照顧者支援

最差情況係由社署負責照顧,直至小朋友成年
最好係可以跟外婆外公,但要睇大人意願和評估是否適合,外公外婆都有機會因為心理創傷而唔適合照顧

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

MerryMe 發表於 23-2-26 00:53

希望如此,希望公公婆婆接小朋友生活,遠離呢個下流家族

子爵府

前夫一家真係坐監怕放監出嚟都會搵返兩個小朋友,因為佢哋承繼左媽媽部份嘅財產,到時呢兩個小朋友都係不 ...

未成年冇得承繼遺產, 應該歸監護人或管理人,直至佢成年?

子爵府

2024年龍年勳章

真係拍戲都冇咁慘既橋段!
人間悲劇
Life must go on

翡翠宮

sambebe 發表於 23-2-26 01:33
未成年冇得承繼遺產, 應該歸監護人或管理人,直至佢成年?

我知,我意思係長遠來說,佢哋都可以分到媽媽的遺產,就係怕呢班鄺氏唔放過佢哋!

子爵府

Anpanmama 發表於 23-2-26 02:23
我知,我意思係長遠來說,佢哋都可以分到媽媽的遺產,就係怕呢班鄺氏唔放過佢哋!
...

譚仔接最好

大宅

回覆 黑客 的帖子

講得啱,呢d爺爺嫲嫲老豆大伯,個個都吾係好人,為人父母其身不正,上樑不正下樑歪,教壞子孫遺禍人間,一世吾見好過。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

咁大單新聞,就算小朋友而家唔知,大大吓一定知道,諗起都恐怖,自己爺爺嫲嫲伯伯同爸爸夾埋殺咗自己媽媽,心理陰影好大,可能由公公婆婆帶走照顧,遠離而家環境會好D。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

男爵府

wln 發表於 23-2-26 01:40
真係拍戲都冇咁慘既橋段!
人間悲劇

王晶都諗吾到呢D橋段

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

依啲應該會判終身
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

好媽媽勳章

winnielong 發表於 23-2-26 02:38
譚仔接最好

無註冊,應該只有4個子女承繼遺產

珍珠宮

Apple011 發表於 23-2-25 23:40
原來10歲咁大,我以為5,6歲,咁佢如果返學真係面對唔到

可能會安排送外國讀書

男爵府

Apple011 發表於 23-2-25 23:40
原來10歲咁大,我以為5,6歲,咁佢如果返學真係面對唔到

大兩個8歲同10歲。咁大單新聞,一返學,唔會唔知 。 最慘佢哋同住家人殺害了他們的媽媽,點面對

大宅

外婆照顧緊兩個孫女,大啲送出國,唔好再跟嫲嫲佢哋接觸啦,如果今次比呢班人渣成功,到兩個女成年繼承完遺產可能為$連佢哋都殺埋

首頁

尾頁

跳至