自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

有個鄰居, 佢地係門口掛左個臭丸餅, 攪到成個走廊都好臭, 我最怕聞臭丸味, 每日開門,鎖門時都要閉氣, 直至去到lift口, 因為等lift果度轉左彎冇咁大味, d味好勁, 走廊d通風又唔好, d味散唔到, 都唔知點算, 聞到頭痛呀

男爵府

係唔係你地條走廊本身有陣味??所以佢用黎辟味??

大宅

我一直唔覺有味, 佢係新搬黎, 最近先掛架,掛左之後就真係有陣好勁既臭丸味

大宅

如小朋友有 G6PD 真俾呢d人類死
同放毒無分別

男爵府

原帖由 catdog123 於 09-6-14 02:50 發表
我一直唔覺有味, 佢係新搬黎, 最近先掛架,掛左之後就真係有陣好勁既臭丸味

咁可能真係佢習慣左掛臭丸係走廊...
如果佢地係易話為..就可以試下同佢講...
如果係麻煩友..就真係好難搞...

珍珠宮

畀面勳章

同管理處投訴啦...真係如果有g6pd既小朋友,真係多得佢唔少!

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

男爵府

原帖由 catdog123 於 09-6-14 02:44 發表
有個鄰居, 佢地係門口掛左個臭丸餅, 攪到成個走廊都好臭, 我最怕聞臭丸味, 每日開門,鎖門時都要閉氣, 直至去到lift口, 因為等lift果度轉左彎冇咁大味, d味好勁, 走廊d通風又唔好, d味散唔到, 都唔知點算, 聞到頭痛呀 ...

我媽試過..因隔離住既人攪到....好多甴曱...但掛左後真係
再冇由門口走入屋...你放心啦..約3,4日會散哂d味...
通常..我媽掛左一次巳見效巳冇再掛囉...
希望你嗰鄰居都係...
[

大宅

原帖由 小魚兒正正 於 09-6-14 08:53 發表

我媽試過..因隔離住既人攪到....好多甴曱...但掛左後真係
再冇由門口走入屋...你放心啦..約3,4日會散哂d味...
通常..我媽掛左一次巳見效巳冇再掛囉...
希望你嗰鄰居都係... ...

我自己就住左咁耐就未見過有小強係門口走入屋, 係見過一次係廚房窗口飛入黎, 佢應該將個臭丸掛係廚房窗口度, 我地走廊好乾淨, 定時有人清潔,
我地每次去完街返屋企, 呀女要係lift口等, 我開左門佢先衝入屋
我自己就係因為頂唔順d臭丸味, 屋企至唔用臭丸,點知依家唔用都聞到
如果佢真要掛係大門度應該掛係門內, 唔應該掛係門外,就唔會影響其他人

首頁

尾頁

跳至