自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆樓主:

孩子成長難免有錯
佢個仔都唔係啱晒
點解唔可以俾機會人地,可以對方改過自身?佢咁樣下下要置人於死地,對個仔來緊身心發展都有影響。

子爵府

miko.c9 發表於 23-3-17 11:58
岩岩睇到佢血洗校園,跪地流鼻涕既示威相,真係恐怖怪獸家長來,好似係佢個仔搶人銀包先咁都有問 ...

如果我有個仔讀佢間學校,我會叫啊仔響學校
見到怪獸家長個仔,記得掉頭走,第一時間彈開

男爵府

Silver1127 發表於 23-3-17 12:55
孩子成長難免有錯
佢個仔都唔係啱晒
點解唔可以俾機會人地,可以對方改過自身?佢咁樣下下要置人於死地,對 ...
事件隔4個月,學校將事件定性為「不幸」,認為只是學生間的普通肢體碰撞。林深感不忿,於事今日到政總門外請願,要求與教育局局長對話,望能介入事件,還兒子公道,期間透露校方於前日(14日)向其發律師信,指其言論失實,要求「禁聲」,又要求他不能再於學校附近示威,以免師生被騷擾。他斥校方為保聲譽,以法律手段打壓升斗市民。

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

hct300 發表於 23-3-17 13:31
事件隔4個月,學校將事件定性為「不幸」,認為只是學生間的普通肢體碰撞。林深感不忿,於事今日到政總門外 ...

珍珠宮

fundfund 發表於 23-3-4 17:43
打人係唔啱,但人哋都肯認錯,佢連機會都唔肯比人哋,感覺林生而家網絡欺凌緊一個14 歲學生,希望個學生唔 ...

打人果位學生,相信而家都好大壓力

珍珠宮

fundfund 發表於 23-3-3 23:52
咁垃圾嘅學校,林爸爸都唔肯同個仔轉校,可能林爸爸覺得佢係寶校呢?
唉!或者比個咁激進嘅亞爸搞到無其他 ...

就算佢現在肯轉校,出哂名
邊間敢收

大宅

回覆樓主:

子爵府

回覆樓主:

林生真系好得閒

大宅

事件隔4個月,學校將事件定性為「不幸」,認為只是學生間的普通肢體碰撞。林深感不忿,於事今日到政總門外 ...

校方做得好(emoji)(emoji)(emoji)(emoji) 有回應出律師書(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)要求他不能再於學校附近示威,以免師生被騷擾(還有居民)

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

律師信話佢言論失實,即係佢有誇大或講大話啦 佢攪到咁大唔知以為佢個仔死左
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

街坊居民去信學校投訴這位家長不斷滋擾,立即有回應,我唔覺得校方唔處理事情,我覺得係林生有問題(emoji)佢要學校私自改教育制度懲罰同學。

侯爵府

好奇,林生強調個仔傷勢好嚴重
但又可以好快返學(話食止痛藥)
兼打籃球
咁傷點打籃球

佢應該用法律途徑,解決自己所有不滿.

大宅

以前係學校打架,係學校向家長投訴,返到屋企又會比阿爸阿媽炳一大餐,而家d學生係學校打架偷野,只會怪學校點解唔睇實佢個仔,所以難為了學校及老師。

而家返工都一樣,係佢老豆老母同佢見工,問埋有咩福利等等。

伯爵府

回覆:東張終於講聖若瑟打交事件!

這家長反應過大,應該告施暴者家長賠償

禁止訪問

伯爵府

熱血勳章

esmehouse 發表於 23-3-17 14:04
律師信話佢言論失實,即係佢有誇大或講大話啦 佢攪到咁大唔知以為佢個仔死左
...

大宅

mickeyeva 發表於 23-3-2 19:49
被打學生和他父親講述事件經過! 林生都幾惡, 是否想打佢個仔退學? 坐監? 賠錢?
中學校園欺凌校方處 ...

呂校長
https://m.facebook.com/principal ... ed&ref=sharing&_rdr

“聖若瑟學生主動舉証 再有St. Jo老師還原事實真相 完整版本Cctv老師有阻止事件及協助受傷學生”

mimi222shi    發表於 23-3-23 22:28

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至