自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

已經係手機影咗相,屋企幅牆唔夠白
預咗要tune一tune先可upload

喺入境處個app填完一輪,到揀相一欄黑咗揀唔到相
諗住先跟要求執咗張相先,用啲passport photo app去裁剪同去地
點知裁啱1600x1200,到調完白色背景就會話error
到底有乜秘訣

請推介好用app

(要連續2個特區戶照,1個16,1個18
整完仲要book 回鄉証
attach0/tmp/phpzboBqK

男爵府

小倩 發表於 23-3-5 03:42

搵另一部電話開電筒射住塊面,影果部手機記得開閃光燈

男爵府

其實無理由黑左揀唔到,有無重新reload個網頁?
因為就算張相唔合格,都upload到上去,不過upload完話你知張相有咩問題,要你再處理好,再upload過。
我前前後後,幫屋企人整過三次

大宅

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

sandrafan 發表於 23-3-5 06:58
其實無理由黑左揀唔到,有無重新reload個網頁?
因為就算張相唔合格,都upload到上去,不過upload完話你知 ...

一通關搞証件,玩殘好多家長

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

回覆樓主:

揀一幅乾淨嘅牆前面影,
盡量光啲,
我攞呀女盞枱燈正面打燈黎影,
之後用美圖秀秀去背功能,
背景選白色,
佢連頭髮邊都執得好乾淨,
再美白下、美顔下、調光啲,
我幫呀女一次就搞掂,
一星期有得攞

禁止訪問

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

teslamodelx 發表於 23-3-12 15:14
電腦用Photoshop執啦
最近我都係咁成功申請到

最後都係手機app搞掂
未滿16嗰個申請半日已經收到通知
反而滿18嘅要2日

公爵府

小倩 發表於 23-3-5 03:42

我用圖像軟件去背,變全白

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

小倩 發表於 23-3-12 15:57
最後都係手機app搞掂
未滿16嗰個申請半日已經收到通知
反而滿18嘅要2日
請問最後用咗邊個app 完成呢?

王國長老

dede2005 發表於 23-3-12 18:09
請問最後用咗邊個app 完成呢?

android機
attach0/tmp/phpgnZIUE

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

回覆 小倩 的帖子

我又試下先,謝謝

首頁

尾頁

跳至