自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

hkcowcow2023 發表於 23-3-25 19:35
回覆 hohoho2013 的帖子

哈,我已用咗6年以上..初時一張成150蚊..

今日c6去買$50

洋房

回覆 hohoho2013 的帖子

係啊,一年比一年平.
每年掃定幾張放係度..

比埋屋企人用

子爵府

kellybbb 發表於 23-3-25 18:02
但香港有好多data用,唔需要用呢張既12gb,咪即係得12gb在在陸用?

係。
其實唔係睇片,12gb 夠用,今日係呢個第三次北上, 3gb都係用左0.4。
如香港用要實名。
[img align=right]http://i116.photobucket.com/albums/o21/keiyan76/CEO.gif[/img]

子爵府

Luchuma 發表於 23-3-25 18:13
依隻是否在大陸即'插即用(數據卡),不用實名登記,香港用就要實名登記(有電話No通話分鐘)?
謝謝!

係,家人今日過左關已可用。

[img align=right]http://i116.photobucket.com/albums/o21/keiyan76/CEO.gif[/img]

伯爵府

牛年勳章

normam 發表於 23-3-25 11:33
我用SmarTone嘅漫遊數據都幾唔錯
佢係斷日計固收費,唔使驚收到震撼帳單

幾$一日?
係 smart care 度買?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

hellomiki 發表於 23-3-20 17:43
$38兩日,雖然佢寫48,其實買38,買一日送一日

而家唔係要實名咩?去一次買一張?

別墅

ic310 發表於 23-3-20 17:35
上個月返左去幾日,開漫遊幾乎只係用百度地圖同微信,睇唔到用左幾多數據,截;數之後比電訊商收左$288.覺得有d ...
我係SmarTone漫遊數據返大陸唔使翻牆都可以上到whatsapp同fb/ig個D喎,仲要日費唔使驚佢收多左錢,我經佢app買又送多合一萬用充電線,好抵用

子爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

Lm

大宅

用free wifi

大宅

回覆樓主:

我老公喺鴨寮街買呢隻數據卡,上網都幾順,3日間中看片睇都夠晒用,$38/張

另外個店主話呢啲卡,過咗關會收到短訊俾個大陸電話號碼你, 可用來接收電話,但我哋唔覺收到電話號碼嘅電訊,有冇人試過收到呢?
attach0/tmp/phpjnrRTv

子爵府

hellomiki 發表於 23-3-20 17:43
$38兩日,雖然佢寫48,其實買38,買一日送一日

我在葵廣買這張$48 ,上到大陸最後用唔到。外面貼label 改咗到期日子,實際張卡已經過期。

子爵府

最後冇買,返內地果陣係聯通搞左個月費Plan,半年33蚊人仔月費,半年後變8蚊人仔,有內地電話通話100分鐘通話,103GB 5G流量,不過上唔到好多外地網,如fb,youtube,babykingdom,不過我只係用微信同百度都夠,然後取消左係香港電訊商個內地手機號,慳返18蚊月費

公爵府

牛年勳章

fitceo 發表於 23-3-21 19:31
呢隻

請問係邊度可以買到?

侯爵府

laiacodina 發表於 23-3-28 00:08
我係SmarTone漫遊數據返大陸唔使翻牆都可以上到whatsapp同fb/ig個D喎,仲要日費唔使驚佢收多左錢,我經佢ap ...

Smart one 日費漫遊數據幾多錢?
我用緊3 ,好唔彈性,冇日費買,得108/3日

子爵府

VanVan0 發表於 23-3-28 00:42
用free wifi

free wifi用唔到google whatsapp

子爵府

rebeccalin 發表於 23-3-28 08:35
請問係邊度可以買到?

鴨療街鋪仔

大宅

fitceo 發表於 23-3-21 19:31
呢隻

請問這張卡可以收到WhatsApp嗎?可唔可以share數據?謝謝你

子爵府

bkbkbk222 發表於 23-3-29 11:46
請問這張卡可以收到WhatsApp嗎?可唔可以share數據?謝謝你
...

可收到whatsapp, 至於可否share 就唔知,無試。

大宅

fitceo 發表於 23-3-29 12:27
可收到whatsapp, 至於可否share 就唔知,無試。

收到,唔該晒

水晶宮

cl0801 發表於 23-3-21 22:20
我買左,有12g大陸數據,12g香港數據,我覺得幾好用,我返左大陸3次,1g都用唔到
...

我都係買一張這樣的咭,但想check剩翻幾多漫遊數據。我拍*101#打出,它顯示稍後會發短訊通知,但隔了6小時都沒訊息。請問是否在設定轉去這sim
card後打*101#打出呢?謝回覆。
attach0/tmp/phpgkDXwb

首頁

尾頁

跳至