自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

aeon card 只係有折時先用

大宅

hohoho2013 發表於 23-3-21 17:55
我有兩張Aeon信用卡,上個月我已經將信用額調低,點知噚晚一睇,兩張卡又自動調高個信用額。
之前佢調高我 ...

如果你係APP睇,應該係佢出錯,我兩張咭夾埋本身7萬,佢而家話我係12萬2,但可用餘額係147.25,我一直咭數都月月清

琥珀宮

洋蔥頭媽咪 發表於 23-3-21 18:42
我都有兩張,更新咗app之後入去睇,第一眼都發現個信用額高咗好多,後尾細心啲睇,佢似乎係將兩張咭個額合 ...

合併,只係銀行對客人既信貸風險無分別,但客人面對被盜用風險仍然係提高咗,一張卡可以被盜用既最高金額,就由四萬提高至八萬。

珍珠宮

ychan^ 發表於 23-3-21 18:45
以前有jm開過post盜用卡,恒生咭同aeon咭都系熱門被盜咭

HSBC 都熱門, 幾乎身邊所有朋友都中過招

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

newlifenewholy 發表於 23-3-21 19:10
如果你係APP睇,應該係佢出錯,我兩張咭夾埋本身7萬,佢而家話我係12萬2,但可用餘額係147.25,我一直咭數都月 ...

咁奇怪?
你要打去客服問吓。

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

睇到東張入app睇下,要upgrade app, up完又要改密碼,打好晒就error, 幾次都係咁,你地有無問題?

大宅

hohoho2013 發表於 23-3-21 19:46
咁奇怪?
你要打去客服問吓。

問都冇用,電話長期冇人聽,有人聽嗰次,佢哋話佢哋系統都check唔到,因為系統更新緊囉

大宅

hohoho2013 發表於 23-3-21 19:46
咁奇怪?
你要打去客服問吓。

我唔理喇,等月尾月結單到先再算

子爵府

ahmama 發表於 23-3-21 19:56
睇到東張入app睇下,要upgrade app, up完又要改密碼,打好晒就error, 幾次都係咁,你地有無問題?
...

我都係,密碼都未改個app完全load唔到,剷左再裝都係一樣

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

newlifenewholy 發表於 23-3-21 20:00
我唔理喇,等月尾月結單到先再算
...

唯有係咁

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

有用Aeon銀聯卡。
可能呢幾日佢地系統都出事,前2日個app入唔到,我仲連續收幾個email話有月結單俾我。今日入app又正常返,我都改埋個密碼。
attach0/tmp/phpw9Dmti

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 大廚勳章 爸B勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我直頭入唔到app,因張卡其實唔會碌,1直擺係到,剛睇到有人被盜用即諗住入app睇睇點知入極都入唔到喎

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 大廚勳章 爸B勳章 BK Milk勳章

...

我都係咁呀,密碼改好,再登入又要我綁手機,入左驗證碼,但error,搞咩,1直入唔到app睇

大宅

2024年龍年勳章

MissMaMa 發表於 23-3-21 19:21
HSBC 都熱門, 幾乎身邊所有朋友都中過招

HSBC我都中過

公爵府

...

我岩岩入去,又係要reset password, set到ar,但係之後要綁定手機,按左5次send 驗證碼去電話,一個都收唔到! 我家下見,聽日打去cut card 先

子爵府

我係改咗密碼,之後要綁手機,要求發送驗證碼但完全收唔到,試過好多次啦我暫時放棄咗,希望佢系統攪惦先再試

珍珠宮

wai0824 發表於 23-3-21 20:13
我都係咁呀,密碼改好,再登入又要我綁手機,入左驗證碼,但error,搞咩,1直入唔到app睇
...

我又係一直冇用張卡,睇到呢個post 先去更新apps, 改密碼 登入左,要綁手機,話發出左驗証碼,但幾次都收唔到驗證碼,唔敢再試,出番黎 明天親身去aeon 取消張卡

珍珠宮

S_family 發表於 23-3-21 20:18
我岩岩入去,又係要reset password, set到ar,但係之後要綁定手機,按左5次send 驗證碼去電話,一個都收唔 ...

你同我情況一模一樣,連决定都一样

伯爵府

S_family 發表於 23-3-21 20:18
我岩岩入去,又係要reset password, set到ar,但係之後要綁定手機,按左5次send 驗證碼去電話,一個都收唔 ...

我都決定cut左佢了,其實申請完拎現金劵之後1直都無用過擺到卡係邊我都唔記得了,cut左佢算

子爵府

2024年龍年勳章

KWBN 發表於 23-3-21 18:52
我cut 佐佢張信用卡,俾$20做會員攞優惠,只用八達通/Alipay俾錢

我都係

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊