自由講場

跳至

首頁
34567...14

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

別墅

原帖由 joeywongmy 於 14-6-2009 19:20 發表

係你個世界無平等唧

joeywongmy,我諗我同你個世界都有平等囉~~

男爵府

算啦,本來諗住大家理性討論,好少事,但有人要攪亂檔,影響討論,我決定唔再討論落去.

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

原帖由 joeywongmy 於 09-6-14 19:27 發表

YEAH
幸好我個世界仲有"人"存在
PLS GIVE ME FIVE^^

我都係你地嘅世界.

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

原帖由 玉桂貓 於 09-6-14 19:28 發表
真有趣。同你意見唔同就攪亂檔。

唔該,勿對號入座.

禁止訪問

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 玉桂貓 於 09-6-14 18:56 發表
頭生新聞話有間學校話收多左人,所以想用果個地方,所以你第一個解釋唔成立。
對你第二個解釋,我認為果班學生跟本唔應同社會接觸住。所以唔明點解佢地仲要咁貼近民居。 ...

我諗你誤會我係講家長說話,我係講個間係空置學校,點解會有空置校舍,係因為收唔夠學生先執,所以有間空置校舍,有個家長講佢三個仔女要出香港讀書,佢想要學校俾佢仔女讀書,咁實在梅窩係咪有足夠學生成立一間學校,有時間學校得幾十個學生,幾個老師教足幾班,資源又唔夠,做家長都唔想俾小朋友入去讀.

至於第二點,各人有各人的竟見,你有你的諗法,我有我想法,都是表逹個人意見.

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 lamwynnie 於 09-6-14 19:26 發表
算啦,本來諗住大家理性討論,好少事,但有人要攪亂檔,影響討論,我決定唔再討論落去.

妮妮明智

別墅

原帖由 玉桂貓 於 14-6-2009 19:23 發表
睇清楚啦你!班人仲有毒引架!

哈哈哈哈
我知佢地有吸過毒或有毒癮
我諗全香港人都知

我就係睇得好清楚先會point out
你 o個個將吸毒者比喻為滿身鮮血o既殺人兇手o既論點
係好有趣!

玉桂貓又何必激動呢?大家都係就著你o既論點比回應姐!
你唔駛擔心架!係BK絕對有言論自由架!

係BK o既世界係有公平架,玉桂貓

別墅

原帖由 lamwynnie 於 14-6-2009 19:28 發表

我都係你地嘅世界.

我地o既世界歡迎您!

侯爵府

畀面勳章

原帖由 sukkiu 於 09-6-14 19:30 發表

我諗你誤會我係講家長說話,我係講個間係空置學校,點解會有空置校舍,係因為收唔夠學生先執,所以有間空置校舍,有個家長講佢三個仔女要出香港讀書,佢想要學校俾佢仔女讀書,咁實在梅窩係咪有足夠學生成立一間學校,有時 ...

其實"石壁"都有空置地方,個到又唔近民居,又靜,好岩佢地 d 更新人仕,上次果單斬小朋友(精神病 ),咪又係話要比 d 機會佢地,到左出事啦,你地班人咪又唔出聲,係咪又要等到下一單,唔知咩大獲野出左黎,你地先安樂丫!!!!

別墅

原帖由 潘高壽 於 14-6-2009 19:40 發表

其實"石壁"都有空置地方,個到又唔近民居,又靜,好岩佢地 d 更新人仕,上次果單斬小朋友(精神病 ),咪又係話要比 d 機會佢地,到左出事啦,你地班人咪又唔出聲,係咪又要等到下一單,唔知咩大獲野出左黎,你地先安樂丫!!!! ...

但我認同石壁係另一個空置選擇,空置左又有冇教學設備呢?如無,e筆公敞又點計?

BTW, 點解要將戒毒同其他殺人罪行掛勾呢?
如此理洽當,請問咁係咪要去信醫管局將精神科及精神病院以及復康院舍等全部做relocation呢?

男爵府

原帖由 潘高壽 於 09-6-14 19:40 發表

其實"石壁"都有空置地方,個到又唔近民居,又靜,好岩佢地 d 更新人仕,上次果單斬小朋友(精神病 ),咪又係話要比 d 機會佢地,到左出事啦,你地班人咪又唔出聲,係咪又要等到下一單,唔知咩大獲野出左黎,你地先安樂丫!!!! ...

我唔明白..佢地只係一班吸過毒既小朋友..點解要同一個冷血既殺人犯一齊講喎..莫非吸過毒得等於殺人犯..
我相信冇人想悲劇再發生....但發生左啦..我地可以出咩聲呀..係咪早d係咁就唔好比個傻佬出來亂斬人呀....
就算再有悲劇發生...都唔會有人安樂架..

算吧...大家意見唔同..我都係唔再討論落下啦..
子峻媽咪

侯爵府

畀面勳章

原帖由 tonychopper8964 於 09-6-14 19:50 發表

但我認同石壁係另一個空置選擇,空置左又有冇教學設備呢?如無,e筆公敞又點計?

BTW, 點解要將戒毒同其他殺人罪行掛勾呢?
如此理洽當,請問咁係咪要去信醫管局將精神科及精神病院以及復康院舍等全部做relocation呢? ...

咁你又同唔同意..high 左野會有幻覺,聽到有聽過 high 左野有人會跳樓啦,唉.....咪又= 果個殺人有幻聽!!!!!

首頁
34567...14

尾頁

跳至