自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

有咩理由食飯前仲好好地睇緊拼多多直播,食完飯之後就自己del左
痴線架,而家覺得用Google 係非常非常不安全

琥珀宮

BKFinder 發表於 23-3-27 08:37
隔離post有人話好多內地人投訴拼多多有問題,真的最好停用,看完她留言search到很多內地人他們立即移除了, ...

安唔安全係一個問題,未問過人自行剷左個app係另一個問題
我仲有幾張單發左貨但未比快递單號私集,最低限度都通知聲,比少少時間我抄埋快递單號先啦
唔係食完餐飯就自行收埋定剷走架,拼多多唔安全一早就知啦,但佢賣嘅野比淘寶仲要平,我可以自己決定將個app裝係部舊機,佢鍾意hack未hack飽佢,都冇咩野比佢偷到
而唔係佢未問過我幫我剷走個app囉

琥珀宮

BKFinder 發表於 23-3-27 09:04
你好似沒看清楚,有人已說了並沒有剷了apps, 只是冇左 icon, 你去 Play仍可找回再冒險去用的

佢冇問過人剷左個icon仲要人自己去搵返佢出黎,再要set返個play protect 都已經好大問題啦
假如有人入左你屋企將你箱銀紙又床下底放去衣櫃入面,原因係床下底唔安全,所以自行幫你收埋係衣櫃入面,冇攞過你一蚊,事前冇通知過你,咁你覺得有冇問題呢?
佢最大問題係未經我同意係我部機做佢覺得好安全為我好嘅野,剷個app同剷個icon,分別根本唔大,就係非常粗暴咁侵犯左我嘅私隱,基本上所有app都係唔安全,要安全就用返2g電話

琥珀宮

BKFinder 發表於 23-3-27 09:18
如果個 apps連內地人也投訴有問題也不處理才是大問題吧

但垃圾Google 處理問題嘅手法非常有問題呢

首頁

尾頁

跳至