美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

話說去咗鐘x豪醫生個度打botox,打到額頭瘀咗個幾星期,之後有一邊冇打到,變成鴛鴦額頭,之後再去補打,仲補返$500,但一D效果都冇!仲係鴛鴦額頭!我一直想改善皮膚乾紋,佢之前就介紹透明質酸同逆時針,後尾再問清楚,透明質酸真係打70針,而且唔會敷麻藥(聽到我已經却步,70針一定又腫又瘀啦,佢都話會腫個幾二個星期,我當時問佢手勢好會唔會唔腫同唔咁瘀,佢話唔關事)之後仲叫唔好我打針,射頻更加快見效,之後我冇再去了!
之後再搵另一間診所,呢間環境又好,個女仔審美觀又好 ,佢會建議你打咩,仲好清楚解釋打個支針有咩效果,而且完全唔sell⋯⋯之後打左水光針同精靈針,仲當面開針,水光成面打,都完全冇瘀同腫,醫生手勢,審美觀⋯鐘x豪真係冇得比,聽講鐘x豪醫生打美容針打好多年,點解完全冇進步嘅?

男爵府

hekitty520 發表於 23-4-4 16:38
話說去咗鐘x豪醫生個度打botox,打到額頭瘀咗個幾星期,之後有一邊冇打到,變成鴛鴦額頭,之後再去補打,仲 ...

題外話,我個美容C(移民了,已冇做)叫我唔好打水光針,話條喉好dirty,根本唔會洗。

複式洋房

要打70針咁多!?

大宅

回覆 xyz_yy 的帖子

我係手打,唔係機打😊

大宅

回覆 ronnnn 的帖子

係呀!仲要話唔使敷麻藥,佢好快手,打完唔會幫你認真止血,之後係另-間打,有比較先知,真係要大力撳住止血先唔會瘀,之後真係一D都冇瘀,不得不承認醫生手勢真係好緊要

333s    發表於 23-4-6 21:48

複式洋房

hekitty520 發表於 23-4-4 18:40
回覆 ronnnn 的帖子

係呀!仲要話唔使敷麻藥,佢好快手,打完唔會幫你認真止血,之後係另-間打,有比較先 ...

醫生手勢幾時都咁重要

別墅

hekitty520 發表於 23-4-4 18:36
回覆 xyz_yy 的帖子

我係手打,唔係機打😊

咁最後去咗邊度打?

大宅

回覆 ShanWadn 的帖子

係呀!而且審美觀都好緊要,係鐘x豪度打,我想做想改善嘅嘢都話唔需要,問多兩句又叫我考慮下😅

大宅

回覆 moominlover 的帖子

最後去咗中環嘅一間診所,真心覺得呢間診所好好好有良心!真係唔係為咗賺錢而賺錢嘅診所,而係真係想幫人嘅診所!我第一次去打水光,因為可能我本身皮膚超級乾,而且係乾到出油,有機會我塊面係玫瑰痤瘡,所以效果唔太好。佢知道我要見人,之後佢俾個我預想唔到嘅價錢同我打一個更加強、濃度高嘅水光,我當時真係好感動!冇諗到呢行都咁有良心。而且佢唔會因收平好多好多比我,醫生求其同我打,醫生都係好細心,一邊打一邊同我講落針後有咩感受,第二次落針好深,但可能因為醫生撳得好(因為打完醫生撳得我好痛)一D都冇瘀,而鐘x豪醫生係完全冇撳㗎,只係同我抹完一次血之後比塊化妝棉我自己抹🙈

大宅

hekitty520 發表於 23-4-4 22:51

最後去咗中環嘅一間診所,真心覺得呢間診所好好好有良心!真係唔係為咗賺錢而賺 ...

請問邊間

複式洋房

hekitty520 發表於 23-4-4 22:51

最後去咗中環嘅一間診所,真心覺得呢間診所好好好有良心!真係唔係為咗賺錢而賺 ...

邊間?

複式洋房

2023年兔年勳章

好在你之後遇到個好醫生

禁止訪問

大宅

回覆 hekitty520 的帖子

請問邊間?

象牙宮

hekitty520 發表於 23-4-4 16:38
話說去咗鐘x豪醫生個度打botox,打到額頭瘀咗個幾星期,之後有一邊冇打到,變成鴛鴦額頭,之後再去補打,仲 ...

醫生是女的?

醫生審美觀、手勢、經驗、醫生的风格、醫生注射技術不過關,分量過多,或位置不當。
填充额头,不同医生填出效果天差地别,額頭填充在微整來說是最考功夫的。量太多,會下垂。

「審美」從來不是單純一件「好不好看」就能論定的事情

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

大宅

回覆 Maggie_wwww 的帖子

係咪唔可以呢度公開?想知嘅可以pm我,真心覺得好好😊

大宅

hekitty520 發表於 23-4-7 08:56
回覆 Maggie_wwww 的帖子

係咪唔可以呢度公開?想知嘅可以pm我,真心覺得好好😊 ...

P左了

大宅

回覆 333s 的帖子

醫生係男嘅!你講中了,我眼皮比佢打到下垂😫,比鐘xx打到鴛鴦額頭都算,而家整到我眼皮下垂,每日唔貼雙眼皮貼,對眼就覺得好攰、好唔舒服🙈

大宅

回覆 Kayliebb 的帖子

係呀!我差唔多算係第二次接觸醫美,傻人有傻福😅第二次就遇到好醫生、良心診所!

象牙宮

hekitty520 發表於 23-4-7 09:51
回覆 333s 的帖子

醫生係男嘅!你講中了,我眼皮比佢打到下垂😫,比鐘xx打到鴛鴦額頭都算,而家整 ...

HK醫美醫生:普通科可做醫美。
如果唔深入專研。注射引起下垂,提升因打多左分量更下垂。原因(注射愈多,搵錢更多)

台灣:整形醫生&普通科实習期長過HK醫生。
台灣醫美用減法。 而不是加法。填充。
in general 香港睇醫生/牙醫,最好詢問多2个醫生,有冇多D醫療方法。"方法"永不止一种。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

首頁

尾頁

跳至