論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

子爵府

工人兩星期後返菲律賓放假,請問除左要帶埋contract , OEC(返港用)仲有咩文件?另外,舊年續約,只批一年 visa , 係唔係工人回港,入境果陣會出埋餘下一年 visa ?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

QQ70 發表於 23-4-5 10:02
工人兩星期後返菲律賓放假,請問除左要帶埋contract , OEC(返港用)仲有咩文件?另外,舊年續約,只批一年 ...

contract passport oec 係咁多

入境時會貼紙仔俾多一年visa到完約,記住要佢簽定agreement扣起一個月糧,唔返當代通知金

子爵府

竇漪房 發表於 23-4-5 12:58
contract passport oec 係咁多

入境時會貼紙仔俾多一年visa到完約,記住要佢簽定agreement扣起一個月糧, ...

Thx

男爵府

回覆樓主:

路過想問一問,續了約係咪應該有新的OEC。我經中介辦續約,passport, working visa已經辦妥,但無收到新的OEC。應該工人自己renew?

子爵府

little_kid 發表於 23-5-28 10:47
路過想問一問,續了約係咪應該有新的OEC。我經中介辦續約,passport, working visa已經辦妥,但無收到新的O ...

我無記錯,好似係工人去做!我無經 agent renew contract, 自己攪,無難度!我記得係出左visa, 去菲領事館網站預約一個時間,姐姐拎齊 d 文件去領事館,好似一個月後就拎到 oec !
e 家有無唔同就唔知,我 renew contract係舊年嘅事

男爵府

QQ70 發表於 23-5-28 19:30
我無記錯,好似係工人去做!我無經 agent renew contract, 自己攪,無難度!我記得係出左visa, 去菲領事館 ...

我再問工人,原來佢未搞!
我叫佢快啲攪,唔係上唔到機!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊