親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

嚟緊想去USJ, 對上一次去已經係2015, 有好多嘢吾同

開個post等大家可以share, 例如
1) 買飛嘅心得;
2) 喺邊度買好呢;
3) 當買飛遇到嘅問題;
4) 入到園區之後嘅攻略

伯爵府

請問大家

1. 如果一開園就入去,例如8點,係咪吾洗整理卷就可以入Mario園區
2. 遲咗入園,例如9點先入到,係咪只可以用USJ 個app抽入Mario 嘅整理卷,時間同有冇就睇好吾好彩
3. 入Harry Potter 園區係吾洗整理卷
4. Mario 園區只有兩個遊戲,而冇手帶都可以玩
5. 咁隻手帶除咗玩遊戲可以儲分之外,有冇d遊戲係冇隻手帶係玩吾到
6. 如果買咗express 4或者express 7,係咪一定入到Mario 園區,只係入園嘅時間吾同

男爵府

剛剛去完, 等我答你部份問題, 希望幫到你:

1. 如果一開園就入去,例如8點,係咪吾洗整理卷就可以入Mario園區

ANS: 唔係, 要入Mario園區一定要先係手機apps或直接係園區指定地點攡整理卷, 卷上有指定時段入Mario園區, 越早入園攞卷, 越早入到Mario園區. 除非你買左fast pass, 咁就唔駛做以上既野.

2. 遲咗入園,例如9點先入到,係咪只可以用USJ 個app抽入Mario 嘅整理卷,時間同有冇就睇好吾好彩

3. 入Harry Potter 園區係吾洗整理卷

ANS: YES, 我上星期去, HP園區係唔駛整理卷啦, 可以直入直出, 無限次數時間!

4. Mario 園區只有兩個遊戲,而冇手帶都可以玩
ANS: YES!

5. 咁隻手帶除咗玩遊戲可以儲分之外,有冇d遊戲係冇隻手帶係玩吾到

ANS: 園區四處有D燈箱俾你用手帶撞下, 聲音好似打機聲, 有氣氛D, 但都好多人無買手帶, 因為都唔平架!

6. 如果買咗express 4或者express 7,係咪一定入到Mario 園區,只係入園嘅時間吾同

ANS: 應該係睇你買左邊隻PASS, 如果有包Mario game咁一定入到兼有得玩.

終結: 入園盡量要簡平日, 例如星期三或四, 排隊情況會好好多, 我無買fast pass, 所有熱門games都玩晒, e.g. Mario 排約40分鐘,Harry Porter更短, 只排左30分鐘(玩左2次), Millions 排左30分鐘左右, 而每個game排隊沿途有好多野睇,, 所以成個排隊過程唔會悶的!

伯爵府

ATRT_HFC 發表於 23-4-17 09:23
剛剛去完, 等我答你部份問題, 希望幫到你:

1. 如果一開園就入去,例如8點,係咪吾洗整理卷就可以入Mario園 ...

首先多謝你嘅分享

你冇買fast pass都可以玩咁多遊戲,係咪好早入園呀?你入Mario嘅整理卷抽到乜嘢時間?

Mario排40分鐘又ok 喎

男爵府

annsochan 發表於 23-4-17 11:06
首先多謝你嘅分享

你冇買fast pass都可以玩咁多遊戲,係咪好早入園呀?你入Mario嘅整理卷抽到乜嘢時間?

我一家大約8點半到USJ, 一入園即刻直去Mario整理卷區(先download園區地圖, 了解整理卷位置), 抽到早上9:10 - 10:10 入場卷, 早上段人比較少, 所以入Mario區玩晒遊戲+影相+行SHOP, 都仲好早, 有足夠時間玩H.P. 及其他遊戲!

盡量簡近USJ既酒店住, 有人直接住USJ酒店方便入園, 或者梅田站酒店都OK, 以節省交通時間, 早D入場! 希望幫到你

伯爵府

ATRT_HFC 發表於 23-4-17 13:05
我一家大約8點半到USJ, 一入園即刻直去Mario整理卷區(先download園區地圖, 了解整理卷位置), 抽到早上9:1 ...

明白,多謝哂你嘅資訊

男爵府

annsochan 發表於 23-4-17 13:54
明白,多謝哂你嘅資訊

唔駛客氣, 祝你玩得開心, 旅途愉快!

男爵府

回覆 ATRT_HFC 的帖子

請問快4快7你係邊度買?

民房

回覆樓主:

請問餐廳用膳,是否需要拎籌,或是在門外排隊就可以?

如去馬利奧園區內的餐廳是否要持有馬利奥入園區的券才可進入區內餐廳?謝謝!

大宅

ATRT_HFC 發表於 23-4-17 14:38
唔駛客氣, 祝你玩得開心, 旅途愉快!

請教一下,想係蘑菇餐廳晚餐,是否有整理卷可以拎,唔洗排隊?

如果買左快証,請問係唔係完全唔洗拎Mario 入園整理卷,隨時入去都得呀?

意思係我上午去玩小黃人同哈理波特,下午先入去?

大宅

annsochan 發表於 23-4-16 00:30
嚟緊想去USJ, 對上一次去已經係2015, 有好多嘢吾同

開個post等大家可以share, 例如

你幾月去呀,我都資料蒐集中,我中月初,想星期一入園,但係唔係三/四會好的呢

伯爵府

回覆 Jojo2022 的帖子

我喺d group 度見到, 要拎咗張籌先就吾洗排隊啦

伯爵府

kfc7464 發表於 23-4-18 11:54
你幾月去呀,我都資料蒐集中,我中月初,想星期一入園,但係唔係三/四會好的呢
...

我暑假去,我都會避開星期六日,希望少d 人,仲有要睇吓會唔會撞到日本假期

大宅

回覆樓主:

請問如果已經買左入場券 和 early entry,咁我而家係唔係可以係app先入左張入場卷先,到去前1日先scan埋張 early entry code? 下個月中去,thanks

男爵府

Vijoyce 發表於 23-4-17 17:29
回覆 ATRT_HFC 的帖子

請問快4快7你係邊度買?

我無買fast pass, 見上面回覆#2. 但我見一般人會係KLOOK 或者USJ 官網買, 你可以入去睇下不同日子不同遊戲有不同價格, 再決定買唔買, 或買邊一種.

男爵府

kfc7464 發表於 23-4-18 11:52
請教一下,想係蘑菇餐廳晚餐,是否有整理卷可以拎,唔洗排隊?

如果買左快証,請問係唔係完全唔洗拎Mario ...

我無去蘑菇餐廳晚餐, 所以答唔到你! 我去左Millions Cafe 食午餐, 然後一直玩到完場! USJ園外係大型MALL, 有好多食店 例如壽司郎, 所有都多人出園後才食晚餐, 會盡量係園內玩遊戲.

再加上USJ不同位置都有不同既小食(腸仔酥/肉批/美味捧)又好味又飽肚, 應該可以捱到完場時間. 順提一下: Harry Porter Butter Beer真係好飲, 記得要試!

以我所知 快証上有列明指定入場既時間, 唔係可以隨時入去園區的! 就我入園當日, 見有香港人買左FP要等到下午2點幾至入得Mario 區, 但我無FP而抽整理卷就早上9:10-10:10已經可以入園, 因早段時間比較少人, 排隊時間唔太耐! 中午係多人左好多, 所以每個遊戲時間係長左!

男爵府

Cherry2012 發表於 23-4-18 13:27
請問如果已經買左入場券 和 early entry,咁我而家係唔係可以係app先入左張入場卷先,到去前1日先scan埋張 ...

你有買到early entry已經好穩陣, , 除非撞正日本假期或星期六/日, 否則你應該可以早上順利玩晒Mario + Harry Porter, 唔駛太擔心啦! 我好HEA, 係入左場至SCAN張入場卷, 哈哈!

額外TIPS: USJ購物滿5,000日圓(含)以上(不含稅)可以退稅6.7%, 位置係入口旁邊, 完場前大排長龍, 所以如果有係園內購物, 要有心理準備, 預D時間退稅.

珍珠宮

ATRT_HFC 發表於 23-4-18 16:41
我無去蘑菇餐廳晚餐, 所以答唔到你! 我去左Millions Cafe 食午餐, 然後一直玩到完場! USJ園外係大型MAL ...

請問知唔知有fp的,可唔可以再抽整理券?

男爵府

Cherry2012 發表於 23-4-18 13:27
請問如果已經買左入場券 和 early entry,咁我而家係唔係可以係app先入左張入場卷先,到去前1日先scan埋張 ...

問漏左: 你要用咗張門票入園先,個App先俾你園內拎整理券的! 其他網有人分享話個apps有gps

大宅

ATRT_HFC 發表於 23-4-18 17:11
問漏左: 你要用咗張門票入園先,個App先俾你園內拎整理券的! 其他網有人分享話個apps有gps

正確,app係有gps唔係園內拎唔到

首頁

尾頁

跳至