自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

好慘慘,都知道今日去仙湖一定人山人海,千辛萬苦逼到入去 道然大失所望,今年真係做得太差,只係食野飲野的店舖多多多左,而花及美境都很少,哭崩 ,行左一陣即走投去壹海城看海 食少少野番歸,終於飲左鴨屎香奶茶,好似杯奶茶係加左深焙鐵觀音,雞蛋仔真心唔錯,小楊生煎好吃。
attach0/tmp/phplU9koc
attach1/tmp/phpXRS9rY
attach2/tmp/phpbP99vK
attach3/tmp/phpBlniAw
attach4/tmp/phprogxEi
attach5/tmp/phpNImZI4
attach6/tmp/phphREzNQ
attach7/tmp/phpJBJjSC
attach8/tmp/phpTYgAXo
attach9/tmp/phpjJyY2a

水晶宮

2024勳章

我前幾日喺小紅書都睇到,個個都在勸退,話人山人海,安排唔好,花唔夠多唔夠靚

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

czl115 發表於 23-4-16 20:41
我前幾日喺小紅書都睇到,個個都在勸退,話人山人海,安排唔好,花唔夠多唔夠靚
...

比往年遜色太多,2019年好靚,睇到唔捨得走,落到山晚黑8點,今次睇左半小時我真頂唔順,即走。疫情期間都有睇直播,都很美,估不到今年只顧搵錢。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

奶茶有興趣

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

andyman 發表於 23-4-16 20:37
好慘慘,都知道今日去仙湖一定人山人海,千辛萬苦逼到入去 道然大失所望,今年真係做得太差,只係食野飲野 ...

見人行左個半鐘,唔對路,走頭,人多花少
放下自在

水晶宮

2024勳章

如果只睇奶茶杯和雞蛋仔,爭啲以為樓主身處香港

翡翠宮

czl115 發表於 23-4-16 20:53
如果只睇奶茶杯和雞蛋仔,爭啲以為樓主身處香港

佢叫香港美芝连,个芝士鸡蛋仔真系几好食。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

翡翠宮

D..D 發表於 23-4-16 20:51
奶茶有興趣

香港美芝連,芝士雞蛋仔好味。

翡翠宮

cattz288 發表於 23-4-16 20:52
見人行左個半鐘,唔對路,走頭,人多花少

杜鵑主題花已全部曬乾了。其他花也很少,沒有太多大型擺設,今年的主題是花與夢想,花呢?真係你發夢諗下啦!!

翡翠宮

D..D 發表於 23-4-16 20:51
奶茶有興趣

試下無防,有新鮮感,始終唔係紅茶味,我自己較喜歡溝滇紅來沖奶茶。

D..D    發表於 23-4-16 21:14

大宅

回覆樓主:

好好陽光,相影得好靚

翡翠宮

WaterHelen 發表於 23-4-16 21:27
好好陽光,相影得好靚

謝謝

子爵府

BK Milk勳章

andyman 發表於 23-4-16 20:37
好慘慘,都知道今日去仙湖一定人山人海,千辛萬苦逼到入去 道然大失所望,今年真係做得太差,只係食野飲野 ...

我今朝8點入場,兩旁多樹,雖然行斜路都唔太辛苦,最後行到11:30坐巴士走。

之前未去過呢個花展,覺得都可以。
attach0/tmp/phpKqcv7C
attach1/tmp/phpfJiXHX
attach2/tmp/phpswUtii
attach3/tmp/phplIS5SC

翡翠宮

ada_fung 發表於 23-4-16 21:53
我今朝8點入場,兩旁多樹,雖然行斜路都唔太辛苦,最後行到11:30坐巴士走。

之前未去過呢個花展,覺得都 ...

如果以前去過,你會好失望。沒有比較沒有傷害,可以去小紅書睇往年的美景。 今年好明顯做景果part 攞來賣咖啡,賣飲品牛丸香腸,最攪鬼整左車展

翡翠宮

回覆樓主:

因為昨日進場太多人太混亂,入場時職員為疏導人群,全程都是掃自己的職員証給遊客通行,所以我的付款碼沒用過,系統給退款了
attach0/tmp/phpFjzsYr

珍珠宮

andyman 發表於 23-4-17 05:44
因為昨日進場太多人太混亂,入場時職員為疏導人群,全程都是掃自己的職員証給遊客通行,所以我的付款碼沒用 ...

要唔要預先買飛?要的話一早應該限流
見小紅書影出嚟第一日已人海勁過花海

子爵府

BK Milk勳章

andyman 發表於 23-4-16 23:41
如果以前去過,你會好失望。沒有比較沒有傷害,可以去小紅書睇往年的美景。 今年好明顯做景果part 攞來賣 ...

原來係咁。

我在11:30離開時,見進場人潮比8:00時,多2-3倍,慶幸買了一早門票。

15元入場,沿途多樹蔭,又有花睇,其實我已經幾滿足。

公爵府

有冇入果個恐龍館、我十幾年前去過、入場費廿蚊、《張和獸》

公爵府

仲有去拜神

翡翠宮

castle100 發表於 23-4-17 07:26
有冇入果個恐龍館、我十幾年前去過、入場費廿蚊、《張和獸》

多年前去過,而家要比錢唔去

首頁

尾頁

跳至