心聲留言

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

ToChu001 發表於 23-7-9 20:10
我覺得人生最痛苦就是跟親人分開

同感,係至親果隻

大宅

Abull 發表於 23-7-9 20:37
前兩日睇家姐啲相,同video, 好自然情緒激動又喊了,控制唔到的,攪到個日量血壓,即變高,所以又要控制下 ...

我剛剛也哭得很厲害,眼,額頭,頭都拿住,膊頭以上的地方很蹦緊

男爵府

ToChu001 發表於 23-7-9 21:06
我剛剛也哭得很厲害,眼,額頭,頭都拿住,膊頭以上的地方很蹦緊

所以即刻要控制番情緒,如果唔係妳會好辛苦的,我絕對明白妳感受,放鬆下先,或者聽下音樂,又或者搵朋友傾下計

大宅

Abull 發表於 23-7-9 21:13
所以即刻要控制番情緒,如果唔係妳會好辛苦的,我絕對明白妳感受,放鬆下先,或者聽下音樂,又或者搵朋友 ...

我選擇左睇電視

男爵府

回覆樓主:

今晚重複又重複咁聽家姐把錄音留言,佢好小留言係電話度的,就算以前有,佢冇幾耐就會delete記錄,所以我冇咩佢的語音留言,我仲係好難過,又喊了,心中真係好記掛住佢。

大宅

Abull 發表於 23-7-26 19:52
今晚重複又重複咁聽家姐把錄音留言,佢好小留言係電話度的,就算以前有,佢冇幾耐就會delete記錄,所以我冇 ...

我爸爸以前唔會留言,是寫字,我成日都睇返佢以前send俾我的message, 每次睇親都好想佢仲響度可以同我WhatsApp

男爵府

回覆樓主:

我又情緒黎啦,好掛住家姐,好想好想同佢好似昔日咁樣,去街,食下早餐,去買餸,去旅行等等....,總之有佢的存在,其實直到而家我個腦都依然無時無刻係想著家姐。永遠也放不低

大宅

Abull 發表於 23-10-19 14:14
我又情緒黎啦,好掛住家姐,好想好想同佢好似昔日咁樣,去街,食下早餐,去買餸,去旅行等等....,總之有佢 ...

樓主,我跟你一樣,無時無刻都想起我爸,好想見返佢同佢傾計。更經痛想起他離開前幾個月的辛苦狀況,好傷心,點先可以唔諗?

你仍會日日哭嗎?我會

男爵府

ToChu001 發表於 23-10-19 19:45
樓主,我跟你一樣,無時無刻都想起我爸,好想見返佢同佢傾計。更經痛想起他離開前幾個月的辛苦狀況,好傷 ...

我如日日喊我一定會影響血壓高,但我諗起過去我會眼淚湧出來,我只是盡量控制自己。妳也要這樣做控制下,因我見過妳其他post,都知妳身體不太好的,我地唯有在這空間舒發下心情,大家鼓勵下大家吧。我都絕對明白妳有幾痛

大宅

Abull 發表於 23-10-20 12:39
我如日日喊我一定會影響血壓高,但我諗起過去我會眼淚湧出來,我只是盡量控制自己。妳也要這樣做控制下, ...

我控制唔到,都知好影響健康

男爵府

ToChu001 發表於 23-10-20 14:50
我控制唔到,都知好影響健康

我明白妳會好傷心,但為下自己著想,妳還要生存下去,首先自己身體就要保重,舒緩下自己情緒,或者妳試諗吓,將來就會見到自己爸爸的,但必須而家要攪好現時身體先,我其實都同妳一樣好痛心難過,唯有係度呻下啦。加油JM

男爵府

Abull 發表於 23-10-20 16:23
我明白妳會好傷心,但為下自己著想,妳還要生存下去,首先自己身體就要保重,舒緩下自己情緒,或者妳試諗 ...

家姐我好掛住妳呀!妳知道嗎?妳要好好咁過呀!

瑪瑙宮

回覆 Abull 的帖子

please check pm

男爵府

回覆樓主:

家姐今日我又去左探妳啦,妳感受到嗎?好彩天係陰陰的,但沒有下出雨來,感恩,如果唔係帶去的衣包就會濕了。下次再去探妳,永遠掛念妳。

男爵府

回覆樓主:

家姐妳永遠活在我心。真係好掛念妳,我地以前每個星期三晚都會出外食飯,今日又是星期三,我真係好想好想同妳再去食飯呀!到現在為止雖然小了喊出來,但內心根本日日都在喊,未有一天係停止過唔想妳,我只可以係呢度抒發感受,心內其實我好痛苦,我仲可以同邊個講呀,家姐將來妳真係要俾我再遇番妳呀,妳要記住我係妳阿妹呀!至愛的家姐。

大宅

Abull 發表於 23-11-22 22:49
家姐妳永遠活在我心。真係好掛念妳,我地以前每個星期三晚都會出外食飯,今日又是星期三,我真係好想好想同 ...

我都是每日都會想起我爸爸,很想念他
我仍然會哭
不知今年聖誕,新年點過

男爵府

ToChu001 發表於 23-11-24 14:41
我都是每日都會想起我爸爸,很想念他
我仍然會哭
不知今年聖誕,新年點過

其實我也明白妳好掛念爸爸,大家也是愛自己家人,唉,而家真係好怕節日,由其是過年,已沒有自己最親嘅人在身邊過,仲有咩意思,好寂寞,根本朋友也不可取代自己的親人

大宅

Abull 發表於 23-11-24 14:52
其實我也明白妳好掛念爸爸,大家也是愛自己家人,唉,而家真係好怕節日,由其是過年,已沒有自己最親嘅人 ...

對,會想起以前,更想知佢依家點
只有忙碌時比較好點,但除左瞓覺,都唔可能無時無刻都忙碌,一靜下來就會想 感到寂寞和孤單

男爵府

回覆樓主:

家姐我好掛住好掛住妳呀,真係好想捉實妳,捉緊妳,唔俾妳離開我,到而家都日思夜想想著妳,但點解夢中妳始終都唔出現,好想聽到妳把聲,好想變回從前,冇左妳我真係好寂寞失落孤獨,無論有冇朋友陪去街,但點都唔同同妳一齊咁好。

男爵府

Abull 發表於 23-11-29 21:57
家姐我好掛住好掛住妳呀,真係好想捉實妳,捉緊妳,唔俾妳離開我,到而家都日思夜想想著妳,但點解夢中妳始 ...

家姐好掛住妳呀?究竟妳知唔知道,每次一個人在街買野時,總想到如妳仍在我身邊就好啦,他日一定要俾我搵番妳呀!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊