心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

呢幾日冬至,聖誕好難過,節日對我嚟講已經無意義,亦感受唔到節日既氣氛,昨日經過商場1間餐廳,記起2年前同我爸爸響呢度食聖誕餐,但2年後的今日佢已經移民去另1個地方。非常傷心,非常掛住佢,好想好想可以見返佢。

男爵府

ToChu001 發表於 23-12-24 22:30
呢幾日冬至,聖誕好難過,節日對我嚟講已經無意義,亦感受唔到節日既氣氛,昨日經過商場1間餐廳,記起2年前 ...

我同妳一樣,所有節日都對於我黎講冇任何意思,最後1次同我家姐請佢食日本野生日飯已是2021年嘅事,又怎估到呢次生日之後,以後都再冇機會跟她慶祝生日了,而家成日都是一個人去買野,總之成日做什麼都一個人,內心好掛念呢個家姐,只好心諗將來我都會去的,衷心希望可搵番佢重聚

洋房

回覆樓主:

加油!

男爵府

回覆樓主:

2023年就快過去了,家姐亦已離我而去有1年半了,但我仍然時刻個腦同心都是想著她,好掛念佢,仲係非常非常掛住佢。我覺得時間越黎越過得好快,即是代表我地相聚嘅一天亦會越黎越拉近,我依然抱住那個信念,將來盡我所能希望可搵番妳

男爵府

回覆樓主:

真係好掛住,好掛住家姐呀,點解唔入我夢境俾我夢到妳,我依然無時無刻諗住妳,有時我都唔敢諗番轉頭太多,因諗太多我又會想喊,繼而血壓又會升,但我真係好想家姐依然健在,完全沒有發生過她有病跟住去世的事實。誠心希望家姐在他方好好地過,上天要保佑她,阿妹永遠愛妳。

男爵府

回覆樓主:

我真係好掛念家姐呀,係無時無刻都掛住,想番起以往的一切,心好寂寞。

大宅

Abull 發表於 24-4-10 16:30
真係好掛住,好掛住家姐呀,點解唔入我夢境俾我夢到妳,我依然無時無刻諗住妳,有時我都唔敢諗番轉頭太多, ...

我爸爸4月中已離開1年了
我都係無時無刻想念他,好想知佢依家點,相信他已離苦得樂,去到一個舒服的地方,開心自由健康地生活
不過我間中會夢見他,但沒有特別意思
一想起就會哭,但唔可以哭太多,會眼唔舒服,眉心對上痛,好辛苦,情緒又差

大宅

Abull 發表於 24-4-19 16:46
我真係好掛念家姐呀,係無時無刻都掛住,想番起以往的一切,心好寂寞。
...

我都係,無爸爸的日子好寂寞,好孤單,無人明白我
以前有咩都會同佢講,依家無人分享

男爵府

ToChu001 發表於 24-4-21 21:00
我都係,無爸爸的日子好寂寞,好孤單,無人明白我
以前有咩都會同佢講,依家無人分享
...

係呀,真係同妳差不多,從前發生什麼事我第一時間就會同家姐講,已沒有這個人在世上了,下個月家姐去世了兩年,時間係過得好快,冇佢係我身邊,實在好痛心,我依然成日望上天可保佑我家姐,希望佢在另一空間要過得好,無病無痛,開開心心,自由自在。

大宅

Abull 發表於 24-4-21 21:58
係呀,真係同妳差不多,從前發生什麼事我第一時間就會同家姐講,已沒有這個人在世上了,下個月家姐去世了 ...

初時以為傷心會隨著時間而淡化,但原來沒有,我仍然每日無時無刻都想起爸爸,每次諗起都會哭,特別想起佢走前幾個月好辛苦的情景

我都好想將來可以見返佢,但將來會點我諗唔到,因為依家我連自己都攪唔店

男爵府

ToChu001 發表於 24-4-23 12:56
初時以為傷心會隨著時間而淡化,但原來沒有,我仍然每日無時無刻都想起爸爸,每次諗起都會哭,特別想起佢 ...

我地順其自然咁過生活啦,大家都唔知將來會點,但你同我心願也一樣,希望能夠見到我就家姐,妳就爸爸,我知妳身體也不是太好,我也相同,眼睛我也有飛蚊症,也有血壓問題,所以我地也要控制自己情緒,回想兩年前,家姐剛過身,我日喊夜喊,時常流淚,終要入醫院,所以我地要自強呀,我地嘅親人永遠活在我地心內。

伯爵府

回覆 ToChu001 的帖子

乖乖,加油!

伯爵府

回覆 Abull 的帖子

乖乖!

伯爵府

在受苦的地方綻放:)

大宅

Abull 發表於 24-4-23 13:38
我地順其自然咁過生活啦,大家都唔知將來會點,但你同我心願也一樣,希望能夠見到我就家姐,妳就爸爸,我 ...

你仲有無成日喊?

我一想起就會喊,點先唔會再喊?我朋友話已經一年了唔可以再係咁

男爵府

ToChu001 發表於 24-4-24 13:48
你仲有無成日喊?

我一想起就會喊,點先唔會再喊?我朋友話已經一年了唔可以再係咁

我要喊根本一諗起過往就好易喊,不過我控制自己,因喊同激動我血壓就會高,亦於是無補,但當然內心係傷感痛心的,永遠將家姐放在心內,妳都不要喊咁多了,對妳眼唔好,或者妳一個人時同佢講下野,抒發下妳對佢嘅思念,有時間就去拜下佢,抱住個信念將來再與他相聚

大宅

Abull 發表於 24-4-24 16:51
我要喊根本一諗起過往就好易喊,不過我控制自己,因喊同激動我血壓就會高,亦於是無補,但當然內心係傷感 ...

我爸是舊年4月離開的,所以今個月份外傷感

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊