3歲或以上

跳至

首頁

尾頁

大宅

我女今年11歲,一年幾前開始發育,早兩日我見她身形又有D變,胸部巳經由小山丘變成半圓球,有小小恥毛生左出黎,我驚她好快黎M

佢而家先得145 cm高,我驚佢一嚟M就唔會再高,咁就會好矮

我有個醫生親戚佢同樣情況,佢帶個女去兒科醫生度打增高針,佢打嘅增高針,我問過姑娘係一啲撳住女性荷爾蒙冇咁快出嚟嘅針,所以係會令到佢唔會咁快嚟M,從而可以俾多啲時間佢長高啲

但係個醫生收費要$9000一支針,每個每三個月打一次! 一來都貴,二來又唔知有冇影響,請問有冇其他人有相同嘅經驗可以分享一下?

大宅

michaelytt 發表於 23-4-26 13:48
我女今年11歲,一年幾前開始發育,早兩日我見她身形又有D變,胸部巳經由小山丘變成半圓球,有小小恥毛生左 ...

有冇人有經驗可以 share?

大宅

幫推

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

推!

男爵府

我女今年11歲,一年幾前開始發育,早兩日我見她身形又有D變,胸部巳經由小山丘變成半圓球,有小小恥毛生左 ...

始終荷爾蒙藥對佢影響大過佢唔高!
其實女仔高唔高唔係睇佢幾時嚟m囉!你2公婆本身有幾高先?如果你得145cm,你無可能要求你個女有170cm卦?我女2年級時有胸賬我帶咗佢睇政府醫生,寫紙驗血,超聲波檢查子宮,X光睇骨齢!最後結果正常,醫生話九歲後嚟m其實都係正常!最主要留意返發育時期唔會突然係短時間長高,荷爾蒙分泌正常,子宮發育正常!我女差一個月至夠10歲就開始嚟m,呢半年我見佢一路都有正常長高,佢同學差唔多都係10歲左右嚟大我女一年,暑假到而家高咗成個頭
其實小朋友發育時期,多啲做運動、跑跑跳跳、食多啲有益嘅嘢仲好,靠呢啲針到時影響咗佢將來,你後悔一世

男爵府

Pizzaa 發表於 23-5-18 02:47
始終荷爾蒙藥對佢影響大過佢唔高!
其實女仔高唔高唔係睇佢幾時嚟m囉!你2公婆本身有幾高先?如果你得145c ...

如果真係咁擔心佢係提早發育,就不如正正經經搵個醫生睇咗先!不過你女女都11歲,開始嚟m都應該算正常啦

大宅

黎m就唔長高???are you kidding me….

大宅

我姪女9歲來m, 已家year2 高162,
不過我阿哥同我嫂都有167、165我就矮過160~

大宅

2023年兔年勳章

乜呢啲針話打就可以打㗎?
純粹好奇問下
❥—這世界很好,但你也不差—❥ ༶ඬ༝ඬ༶

大宅

嘩!聽落都安全成疑,打完有乜後遺症你又清唔清楚?為咗高而冒險打呢啲又貴又唔知係乜嘅嘢,你真係要三思,唔好人傻你又跟著傻,隨時害死個女

大宅

個人認為,副作用後遺症實會有,只係唔會即刻呈現,若干年後浮現出嚟就太遲啦,所以樓主真係要慎重考慮

琥珀宮

捉佢日日游水啦

男爵府

畀面勳章

11歲黎M唔係好正常?好多小朋友十歲都黎了

別墅

題外話。。睇你形容個女胸部時切入點形容得有點下流,別再具體得如此好一點,將來個女睇到番個post會好難堪好憎你。。

別墅

父母高唔高呀?

複式洋房

帶囡囡做多啲運動增高好過啦
無啦啦去打針又唔知有無副作用

複式洋房

jjff619 發表於 23-8-31 04:36
題外話。。睇你形容個女胸部時切入點形容得有點下流,別再具體得如此好一點,將來個女睇到番個post會好難堪 ...

係咪你諗多咗啊,人哋幾時形容得下流……同埋冇名冇盛,個女又點會睇到啊,你ge留言先係無端製造問題。
人哋問下個女ge情況都唔得

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊