興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

唔知有無c兄用過Nissin Di622呢支外置閃光燈呢??回電快嗎??我用緊d80, 想買支外閃, 但burget有限...
有沒有其他意見呢??

大宅

我都想知呀, 我都係D80, 都係有限budget
..

民房

我都好想知呀?我用450D

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Nissin 出左支新燈, 暫時只有Nikon 腳, 定價2380, 街價會平啲. 估計$2000 左右. 呢個價買副廠又好似........

DI-866

英文site 都未update, 睇住日文先
http://nissin.weblogs.jp/jp/di866news.html

DCFEVER 有介紹過
http://www.dcfever.com/news/readnews.php?id=2868
原帖由 cherrylau824 於 09-6-22 13:51 發表
我都好想知呀?我用450D

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 wong_cat 於 09-6-14 23:49 發表
唔知有無c兄用過Nissin Di622呢支外置閃光燈呢??回電快嗎??我用緊d80, 想買支外閃, 但burget有限...
有沒有其他意見呢??

我用緊DI622 FOR NIKON D90大致都好滿意,我用高速連拍都可追到4-5張相今算唔算快呀?不過八百零蚊有呢D質數都低啦!

民房

咁係那裏買最平呀?

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

原帖由 cherrylau824 於 09-6-23 00:38 發表
咁係那裏買最平呀?

去旺角星際城市幾間賣dc 的店, 去埋旺電d shop 睇睇
你預Di622 賣九百蚊樓下就ok

別墅

百老x賣緊$880.
有人話最平旺電賣$790, 但我無去睇過, 唔知真定假.

洋房

新個支叫866

我試個d function我覺得佢d setting太慢唔係好方便,canon機用番canon燈好d有錢可以buy580
唔想咁貴就buy430不過外閃對新手來講要用一段長時間實戰下在唔係一係buy支大光圈鏡用好過,以上只係本人意見,其實nikon燈好好用 function多個canon nikon機唔用原廠你一定會走寶

首頁

尾頁

跳至