跳至

首頁

尾頁

大宅

Hi, Welcome you la, I live at Jubilee Garden gar, nice to meet you!!

原帖由 jo@pong 於 09-6-15 01:45 發表

入泥報下到先~~
我過幾個月会搬去銀禧aR~~確実日子未定...

大宅

Hi,你好呀, 咁岩我又係搬左入黎2年多呀, 我囡囡係0802 baby,我都頭痛緊揾邊間比佢出年讀N1呀, 我1st choice 係 樂基, 2nd choice係 City-One 小時候(near swimming pool個間呀, 係咪thIs name)

原帖由 julihui 於 09-6-16 10:28 發表
Hi,

您們好, 我是在職媽咪, 住銀禧2年多了. 囡囡是0604 baby, 她在樂基讀n1, 不過k1 會轉去另吳多泰,
nice to meet all of you !

大宅

我個BB係0802呀, hehe....

原帖由 jo@pong 於 09-6-16 23:33 發表

hello hello~~ 有隣居la~~太好la~~
多多指教aR~~我個BB係0803出世架~~

大宅

Hihi,好開心呀大家BB差唔多大, 我得一個囡囡, 樓下間酒樓開左喇......唔知我地係咪住同一座呢....hehe....

原帖由 jo@pong 於 09-6-19 14:04 發表

你有1個定2個B aR??
第日可以一齊去飲茶Bor~~hehe!

大宅

樓下街市我住左2年多都未入過去, 因為聽人講得個幾檔野only....

原帖由 magmagyau 於 09-6-18 22:48 發表
請問銀禧街市有冇野買架?平時你地去邊樹買送呀

大宅

一定好過銀禧多多聲喇...... 我成日過你地個邊行架

原帖由 magmagyau 於 09-6-20 00:10 發表
都算近既....視察過係冇乜野好 行既:;pppp: 我諗應該好過銀禧呱

大宅

Hi, Seavl, 又多一個鄰居了....Nice to meet you!!

大宅

Hi Jo@pong

我唔洗煮飯架, 因為我個小朋友係比婆婆take care,我每晚都會返去我媽咪屋企食飯架........其實銀禧個街市真係無野買, 最近都要去禾輋

大宅

今個星期日開喇, 如果你地有人去呢, 可唔可以返黎講下多唔多野行呀, 同埋好似話有10蚊店woo...

大宅

Hi, 你係咪就黎搬過黎喇, 我成日過駿景園架, hehe...唔知會唔會有機會見到你呢??

原帖由 magmagyau 於 09-7-12 22:53 發表
甘靜既 ...我忙緊執野準備走佬...

大宅

Hi [email=Bear@MAMA]Bear@MAMA[/email],

你好呀, 我小朋友係0802BB, 我住銀禧架...你所講既這兩間學校本來都係我心水, 不過最近我SEARCH多左N1既INFORMATION, 發現原來第一城有一間叫"小時候"(我之前係唔知架),
有好多BK mama對這間school既 comment多過嘉德麗, 於是我就去左這間學校攞form喇, 雖然這間校舍係好細, 但係我個人黎講我只係重視d老師既耐性態度, 教學既方式....細唔緊要, 但係佢地獨立有個out-door playground的, 我都會申請左這間先, 同埋火炭穗禾苑有間叫"孫方中", 我見BK mama對這間既 comment都好好, 不過我未去參觀過, 同埋佢地話要10月先可以攞form, 我諗我會去睇睇, 唔知你仲有無其他意見呢?希望我地既小朋友有機會讀埋同一間學校喇:loveliness:

原帖由 Bear@MAMA 於 09-7-14 15:24 發表
我唔係住駿景園/銀禧,不過都好近大家,就係火炭站附近嘅村屋,我同jo@pong都係0803BB,而我今年都打算報N1(樂基/嘉德麗),我都知樂基難入, 而我覺得沙田有N1讀嘅幼稚園好少,所以我想問吓大家如報N1仲有什麼選擇呢? ...

大宅

[email=Bear@MAMA]Bear@MAMA[/email],

其實"樂基"會係我1st choice,因為真係好近屋企, 同埋聽到BK mama對這間學校既comment都ok, 但係我唔會只報一間, 因為N1既學位真係好少, 我仲會揾定幾間心水學校做後備, 但係11月都會去"樂基"攞表架,咁當然"樂基"肯收我小朋友就一定會讀因為我好like這間, 不過呢, 都要search定其他喇!! 哈哈...

其次2nd choice會係"小時候"了, 我仲search緊仲有無d好既N1架, hehe...正在努力中....

BTW, 假如"樂基" / "小時候"讀N1, 我都會choice直 升上K1的....如果你仲有其他資訊既, 大家再分享一下喇,
係呢, 你知唔知"樂基"有無website呀??

原帖由 Bear@MAMA 於 09-7-16 12:42 發表

Ching0204

多謝你詳盡嘅資料,如有時間我哋多啲交流。小時侯真係未聽過喎! 我都有興趣參觀吓, 我想知你會唔會只係讀N1先, K1會再報其他呢? 而我打算如果入到樂基, 就會繼續讀上去, 如發覺唔好就另作別論, 因我啲 ...

大宅

Hi amps2B

我都係住銀禧架, 你對孖女讀緊邊間學校呀, 我今年要幫我個囡報出年N1呀!!

原帖由 amps2b 於 09-8-21 13:43 發表
hi all~~
我搬黎銀禧三個月..孖女9月讀k1..

大宅

Hi [email=Bear@MAMA]Bear@MAMA[/email],

我宜家決定會報左3間先 : 1)好時光(沙田廣場)
2) 小時候 3)樂基

其實我在BK內見到有好多mami對"小時候"既comment都幾好, 見埋去過佢校舍見到d老師真係好nice, 雖然係好細, 但係我覺得唔緊要, 最重要係d老師細心, 耐性........

係呢? 你住第幾座呀 (我住第3座架)..

原帖由 Bear@MAMA 於 09-9-7 14:14 發表
[quote]原帖由 Ching0204 於 09-8-25 17:39 發表
Hi amps2B

我都係住銀禧架, 你對孖女讀緊邊間學校呀, 我今年要幫我個囡報出年N1呀!!

Ching0204:

上星期 ...

首頁

尾頁

跳至