自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

子爵府

有無人睇到東張講救護員度錯血糖,好小為左東張出post,但今晚講個救護員真係好不知所謂,真係害左人,我都睇到心up

子爵府

正宗害群之馬

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

rainbow000 發表於 23-5-18 22:29
有無人睇到東張講救護員度錯血糖,好小為左東張出post,但今晚講個救護員真係好不知所謂,真係害左人,我都 ...

我有睇,覺得個個人,直頭殺人兇手一樣。

https://www.mytvsuper.com/tc/scoopplus/scoop/catch-up/6822554030606?utm_source=appshare&utm_medium=referral&utm_campaign=scoopplus
Childhood is journey, not a race.

琥珀宮

有無人睇到東張講救護員度錯血糖,好小為左東張出post,但今晚講個救護員真係好不知所謂,真係害左人,我都 ...

我覺得唔關救護員事,機器壞左唔關佢事

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

子爵府

回覆 mandy952 的帖子

我都理解機器問題,但家屬話救護員問係咪唔信佢專業知識,家屬講左咁多次,救護員都唔信

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

測到1.幾
唔會有懷疑?

伯爵府

我覺得個救護員都有責任,婆婆個女都強調左好幾次佢度到血糖超高,但佢一D懷疑嘅態度都無,而且急救report寫婆婆飲過咩D10葡萄糖水(如有錯請指正),但實際係飲左氣水。

侯爵府

mandy952 發表於 23-5-18 22:37
我覺得唔關救護員事,機器壞左唔關佢事

但出車前應該要先check儀器運作?我睇電視見消防員係要check消防車上嘅器材,確保妥當先出車,唔知現實係咪咁呢?

男爵府

真係唔好彩遇到個咁嘅救護員,佢應該double check, 因兩次血糖指數差咁遠,人地屋企人唔會呃你架,真係度到38,做女那位女士一定覺得係自己害死阿媽,好內疚,睇到呢單事件,都覺得唔開心

大宅

catiou627 發表於 23-5-18 22:34
正宗害群之馬

搞到形象差哂

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

但救護員一來到應有3個人, 三個人都無人聽老人家血糖高? 通常老人家血糖高。 好少血糖低。三個人都無懷疑機壞?

琥珀宮

rainbow000 發表於 23-5-18 22:40
回覆 mandy952 的帖子

我都理解機器問題,但家屬話救護員問係咪唔信佢專業知識,家屬講左咁多次,救護員都 ...

但如果救護員唔信儀器信家人,最後有事救護員要負上責任,而家明顯係儀器出左問題,救護員係跟程序做,佢冇做錯

girlbear    發表於 23-5-19 12:50
Adrio77    發表於 23-5-19 10:12

子爵府

度數落差大到咁,完全唔會懷疑嗰下真係理解唔到

男爵府

lily-of-valley 發表於 23-5-18 22:52
但救護員一來到應有3個人, 三個人都無人聽老人家血糖高? 通常老人家血糖高。 好少血糖低。三個人都無懷疑 ...

好多老人家低血糖

但我覺得救護係應該要check 多次

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

QQ_panda 發表於 23-5-18 23:09
好多老人家低血糖

但我覺得救護係應該要check 多次

個女已講明老人家血糖高, 機咁底, 點都double check吓啦。 無吉手指check? 得部機? 好求其。

珍珠宮

露比EE 發表於 23-5-18 22:44
但出車前應該要先check儀器運作?我睇電視見消防員係要check消防車上嘅器材,確保妥當先出車,唔知現實係 ...

應該唔會次次都 check完先出車

大宅

mandy952 發表於 23-5-18 22:55
但如果救護員唔信儀器信家人,最後有事救護員要負上責任,而家明顯係儀器出左問題,救護員係跟程序做,佢 ...

程序冇錯,但如果可以做多少少,可以避免

水晶宮

lovelysnake 發表於 23-5-18 23:45
程序冇錯,但如果可以做多少少,可以避免

同意,機器係死的,人是生的,如果救護員肯做多一點,或者最後結果會唔同咗

rainbow000    發表於 23-5-19 00:00

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章

回覆樓主:

其實有個問題,點解老人家血糖咁高?去到三十幾真係好誇張。

首頁
12345...9

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊