自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

問勞工處,病假中的休息日糸要出全薪。但好似有灰色位,請連續一個月,有醫生紙,都糸扣全月的五份一,吾out返休息日出5/5。其實系吾系可按公司policy處理。

伯爵府

natnatbaby 發表於 23-5-24 19:17
問勞工處,病假中的休息日糸要出全薪。但好似有灰色位,請連續一個月,有醫生紙,都糸扣全月的五份一,吾ou ...

休息日係指若僱員連續工作一個星期僱主會會提供一日有薪休息日。
既然個僱工已請足一個月病假,咁何來會乎合連續工作呢個條件? 沒有連續工作過,又何需提供休息日呢?

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

問勞工處,病假中的休息日糸要出全薪。但好似有灰色位,請連續一個月,有醫生紙,都糸扣全月的五份一,吾ou ...

好奇一問,你公司policy可以分享嗎?
我公司係出full paid(我曾經試過大手術請半年病假)

子爵府

我地公司而家係全薪

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

網上見到, 不知正確與否
attach0/tmp/phpEVcxdX

男爵府

回覆樓主:

我見兩個方法都有公司做,所以覺得糸公司policy,但勞工處講全薪。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊