親子旅遊

跳至

首頁
23456...8

尾頁

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

bbboboiloveyou 發表於 23-6-12 20:21
咁依家1個人幾錢?韓亞回程幾錢呀?之前睇好似未出價錢

我係永安一套咁買,來回4個大人加埋$10016,另外再去hkexpress買返去程行李$47x。

永安出票hkexpress張機票用韓元出,好奇怪。

我未買機票前,韓亞一早出左復活節啦,當時價錢差唔多都係1萬倒,不過韓亞去程個時間我地接受唔到 所以無買

伯爵府

yuensiu 發表於 23-6-12 21:14
我係永安一套咁買,來回4個大人加埋$10016,另外再去hkexpress買返去程行李$47x。

永安出票hkexpress張機 ...

小心又有人打開機門!

男爵府

yuensiu 發表於 23-6-12 21:14

永安出票hkexpress張機 ...

我有諗緊濟州,3月至4月嘅風景應該都靚,但帶住兩個小朋友去,唔知岩唔岩玩 同埋係唔係一定要自駕遊?

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

bbboboiloveyou 發表於 23-6-12 22:15
我有諗緊濟州,3月至4月嘅風景應該都靚,但帶住兩個小朋友去,唔知岩唔岩玩 同埋係唔係一定要自 ...

濟州應該自駕好d,我都怕無乜野玩小朋友悶,所以先揀首爾。
之前旅行次次去日本,想去下其他地方。

男爵府

yuensiu 發表於 23-6-12 22:16
濟州應該自駕好d,我都怕無乜野玩小朋友悶,所以先揀首爾。
之前旅行次次去日本,想去下其他地方。
...

你兩個幾多歲?帶住兩個細嘅,都唔去得太遠地方,要等佢地再大d至會方便?

珍珠宮

bbboboiloveyou 發表於 23-6-12 22:18
你兩個幾多歲?帶住兩個細嘅,都唔去得太遠地方,要等佢地再大d至會方便?
...

我2個都大了,1個11歲,1個14歲 。 細個都係去下台灣,大阪,沖繩。自從係沖繩自駕完,我女都好鍾意自駕遊,因為唔洗等車,唔洗行咁遠,一落車就景點 所以我估我女下年去完首爾可能又話唔鍾意

男爵府

yuensiu 發表於 23-6-12 22:21
我2個都大了,1個11歲,1個14歲 。 細個都係去下台灣,大阪,沖繩。自從係沖繩自駕完,我女都好鍾 ...

哦。。。咁兩個都咁大個,好多地方都去得喇

珍珠宮

bbboboiloveyou 發表於 23-6-12 22:22
哦。。。咁兩個都咁大個,好多地方都去得喇

反而大個先麻煩,佢地又唔鍾意行街 ,又唔睇景 怕去得多水族館,動物園又悶。

男爵府

yuensiu 發表於 23-6-12 22:25
反而大個先麻煩,佢地又唔鍾意行街 ,又唔睇景 怕去得多水族館,動物園又悶。
...

下。。。竟然會係咁 我諗住兩個細嘅應該會麻煩d,原來唔係架

珍珠宮

bbboboiloveyou 發表於 23-6-13 06:56
下。。。竟然會係咁 我諗住兩個細嘅應該會麻煩d,原來唔係架 :nothi ...

小朋友仲可以去下playroom,玩下職業扮演,兒童博物館。
佢地又開始大,呢d地方已經無興趣去。

珍珠宮

yuensiu 發表於 23-6-13 06:59
小朋友仲可以去下playroom,玩下職業扮演,兒童博物館。
佢地又開始大,呢d地方已經無興報去。
...

可以去 round 1, vs park, 體能館咁樣

珍珠宮

babytt2 發表於 23-6-13 08:59
可以去 round 1, vs park, 體能館咁樣

round 1次次都有去呀 我都怕佢地玩到悶

男爵府

yuensiu 發表於 23-6-13 06:59
佢地又開始大,呢d地方已經無興趣去。
...

所以暑假揀左去曼谷,大人細路都岩玩

珍珠宮

bbboboiloveyou 發表於 23-6-13 13:27
所以暑假揀左去曼谷,大人細路都岩玩

我老公唔肯去曼谷 如果唔係我都買左復活節

男爵府

yuensiu 發表於 23-6-13 13:34
我老公唔肯去曼谷 如果唔係我都買左復活節

曼谷機程短,消費又低,買,食,行街又好,真係唔錯

大宅

bbboboiloveyou 發表於 23-6-12 11:46
但peach d時間唔會揀囉,仲貴過hk express ,如果兩者都係廉航,我會揀hk express ,起碼起飛時間靚d,同 ...

請問hk成日無啦啦取消航班,係咪無得退返錢咖?如果無啦啦取消咗,你哋會點做?謝謝

男爵府

yisang 發表於 23-6-17 13:23
請問hk成日無啦啦取消航班,係咪無得退返錢咖?如果無啦啦取消咗,你哋會點做?謝謝
...

航空公司自己取消行班,應該係可以用退錢嘅!我自己都未試過坐廉航,所以都答你唔到

大宅

bbboboiloveyou 發表於 23-6-17 13:30
航空公司自己取消行班,應該係可以用退錢嘅!我自己都未試過坐廉航,所以都答你唔到
...

哦,唔該晒你

伯爵府

bbboboiloveyou 發表於 23-6-17 13:30
...

我下年3月30去長崎(比取消 )4月7廣島走!
取消了佢自動改了去福岡的,另可改三選一
1)自定
2)退現金卷
3)全退

簡單D,我用$6xx/$7xx 而買到3月30香港飛福罔機票、而有權最後唔去而用上面3揀1!

attach1_sign/tmp/phpORRuGW

男爵府

claudialuk2011 發表於 23-7-13 19:37
我下年3月30去長崎(比取消 )4月7廣島走!
取消自己改了去福岡的,另可改三選一
1)自定

我見之後3月26出發去大阪來回2千之內,最見再睇已加左好多!

首頁
23456...8

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊