心聲留言

跳至

首頁

尾頁

公爵府

牛年勳章

人大左, 人生經驗豐富左, 發現妳想同人食飯, 妳請人家都未必有時間, 配合妳, 如果妳父母退休, 有時間有精力, 樓主帶父母去玩, 兄弟弟妹要上班, 加上各自假期, 地點不同路, 做自己能做的事, 切忌勉強任何人和自己

男爵府

我都算係大家庭,我想不明白介懷的地方,不同兄弟姐妹組合都同父母去旅行的行為(或一d小組慶祝活動),其實我不會拉扯到父母錫唔錫自己的感情層面上。

極有可能係 樓主拖家帶口,可能人地見到快閃機票 來個極速旅行,(我絕對明白 約一家幾口去旅行那種方式同極速幾個大人去的唔同),無需要所有事情都扯到 父母 對自己愛錫比較層面上,只會自己越陷越深,人生就係大而化之!

男爵府

gooseho 發表於 23-10-3 08:37
我都算係大家庭,我想不明白介懷的地方,不同兄弟姐妹組合都同父母去旅行的行為(或一d小組慶祝活動),其 ...

咁又唔洗講到拖家大口既,一家人無話邊個拖累唔拖累。有心約就一定約得成
件事都已經睇化左
每個人對事件既觀感會唔同
而家最緊要向前望
做令自己開心既
就最值得

瑪瑙宮

聽朋友講, 因佢媽離世 d 遺產問題同 d 妹都無聯絡了. 以前關係不錯又点丫.

男爵府

nalinacc 發表於 23-5-29 20:21
以前佢地我父母好慳
無帶過我地去旅行
到我嫁左後都有想約佢地出去旅行

睇到個主題就火爆,令到我要留言!
就算唔參加喺另一回事,起碼知道,
唔預你又無通知,直頭無地位,唔似一家人囉。
既然佢哋對你咁冷漠,你以後去旅行都唔好預佢哋。就算父母又點,唔喺長輩就要盲目尊敬,佢哋都無尊重過你。
雖然養育兒女喺父母大功,但唔好忘記兒女長大後對家都有貢獻。

男爵府

nalinacc 發表於 23-5-29 20:21
以前佢地我父母好慳
無帶過我地去旅行
到我嫁左後都有想約佢地出去旅行

人人為我,我為人人。
佢哋有好大問題!
只要自己小家庭快樂已足夠♡♡♡

男爵府

cedarcone 發表於 23-10-10 03:27
人人為我,我為人人。
佢哋有好大問題!
只要自己小家庭快樂已足夠♡♡♡

多謝你,祝大家都幸福

男爵府

cedarcone 發表於 23-10-10 03:15
睇到個主題就火爆,令到我要留言!
就算唔參加喺另一回事,起碼知道,
唔預你又無通知,直頭無地位,唔似一 ...

係,真係好心淡。亦都好失望。
我老公同你講既一樣,唔預我去
講聲都得啩。
原來一家走去Happy唔話我知
生活已經艱難,諗住屋企人會係自己最大支柱
連屋企人都咁,唔知仲有邊個值得信任
無錯,唯有以後自己開心啲
好過啲

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊