自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

kittylam 發表於 23-6-5 12:26
平機會仲勁過國安法 ,講自己感受都係歧視,我覺得平機會歧視緊正常人 !
...

係喎,怪責醫療、怪社會、怪醫生、怪市民、都唔會怪精神病患者
其實平機會,即是大家都有平等機會去做一個正常人,咁佢真係唔正常點樣要大家唔好望佢理佢,等佢覺得自己正常?

公爵府

2024年龍年勳章

李露眉 發表於 23-6-5 16:21
最驚蝴蝶效應
仲有呢個兇手要重判,等家人都要重視家裡的精神病家屬

生嘅時候應該恩愛先成事,日後關係破裂唔會係計劃中⋯你睇包法官姪女,家庭條件好過好多人,佢家人應該都心力交瘁

水晶宮

loveclementine 發表於 23-6-6 08:38
生嘅時候應該恩愛先成事,日後關係破裂唔會係計劃中⋯你睇包法官姪女,家庭條件好過好多人,佢家人應該都 ...

有d 識生唔識教,
或者屋k 俾既壓力大
好多原因.

Kuromi1127    發表於 23-6-6 10:45

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

呢條平機會港男可唔可以收聲?女仔父母誰可憐?難聽過粗口兼在傷口洒鹽。

建議些什麼宿舍/工場建在平機會隔離

請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

乜都話歧視,但實情系歧視正常人。
最討厭呢D表面打個乜乜會旗號,查實系政治團體,幾乎都比老美滲透到爛透。

子爵府

其實平機會今次出聲唔係無道理家
網上面啲言論太激進喇

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

loveclementine 發表於 23-6-6 08:38
生嘅時候應該恩愛先成事,日後關係破裂唔會係計劃中⋯你睇包法官姪女,家庭條件好過好多人,佢家人應該都 ...

大把人唔愛都照生啦,仲要生幾個添

伯爵府

因為精神病人無人知幾時有暴力倾向,連醫生都唔會知,一般人會怕咗佢哋,遠離佢地,正常不過,呢啲係自然反應,點算歧視?如果受害人係平機會主席個女,佢仲會唔會咁講

公爵府

2024年龍年勳章

李露眉 發表於 23-6-6 12:40
有d 識生唔識教,
或者屋k 俾既壓力大
好多原因.

仲有好多原因,感情、工作壓力⋯

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

平機會係最廢的部門,成日講就呢樣係歧視嗰樣係歧視,但當受歧視的人揾佢哋協助,就話證據不足,close file. 成立以來,究竟有幾多case係告上庭?
快d摺埋平機會,嘥納稅人的錢,白逗人工

伯爵府

平機會+陳国基既言論,覺得好多舊魚,鬼唔知你媽係女人咩,有事就懶le 懶路,宜家市民係想你地官員解決問題,解決醫療不足,急切改善精神科人手呀,仲不停加盬加醋。每個人都想有幸福家庭,身體健康。
有你每一天在我身邊,活著是多好和幸福,多謝你!我愛你

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

李露眉 發表於 23-6-5 12:21
最驚蝴蝶效應
仲有呢個兇手要重判,等家人都要重視家裡的精神病家屬

呢啲會唔會又比人話歧視

珍珠宮

真係老老實實,我比精神病人打時邊個幫到我?

伯爵府

kittylam 發表於 23-6-5 12:26
平機會仲勁過國安法 ,講自己感受都係歧視,我覺得平機會歧視緊正常人 !
...

咪係囉! 發生咁大件事,大眾有恐慌情緒都好正常, 抒發下都唔俾?! 唔該佢講清楚啲歧視嘅準則囉

伯爵府

green1apple 發表於 23-6-6 09:26
平機會+陳国基既言論,覺得好多舊魚,鬼唔知你媽係女人咩,有事就懶le 懶路,宜家市民係想你地官員解決問題 ...

exactly, 市民關心嘅係究竟呢件事點解會發生,係唔係政府對精神病人嘅醫療支援有不足, 但班官員就連話會檢討都冇,淨係識警告我哋市民唔好歧視

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊