自由講場

跳至

首頁
12345...12

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

第一次來瑞士。太靚

基本上強勁紫外光下任何一張相咩都唔駛攪就影靚相。

瑞士,飲食好唔慣,我行咗4日山,加食得少,7日後應該瘦咗又黑咗又乾咗咁返香港。

等轉機去奧地利。

總結,最愛1 策馬突,2格林德瓦, 3 Interlaken, 4琉森。

First 玩活動,買了套票,因為我地就番時間玩滑翔傘,所以基本上邊個活動少人d就排邊隊,點知我地前邊4個印度人,排排下變20幾人係前邊! 同職員投訴無人理,但講瑞士文就即刻有人理,攪到呢個first 行程,買咗活動都玩唔晒

水晶宮

回覆樓主:

以為係旅遊之都,其實,個個國家都有 “澳牛伙記” 。貴如買隻6位數撈,睇多隻都比我睇到佢轉面半秒反眼。

坐係琉森湖邊有對老夫婦問我地來邊,我地答佢Hong Kong, 佢就答香港好可憐。 我回佢:希望你地能親身來香港感受一下,我好愛我的國家同你愛你自己國家一樣。

總結,瑞士是一個好值得來的一個國家,但對我來講,係無熱烈想來多一次的地方。

再發相

等轉機去奧地利

男爵府

等相

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

三十幾年前去過瑞士,環境美,空氣好,人情味濃,實在令人難忘

唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

你答得好好呀, 叫佢哋親身嚟睇吓, 等緊你的靚相分享!

男爵府

回覆樓主:

等你分享靚靚相

水晶宮

2024年龍年勳章

Pulmma 發表於 23-6-17 16:37
以為係旅遊之都,其實,個個國家都有 “澳牛伙記” 。貴如買隻6位數撈,睇多隻都比我睇到佢轉面半秒反眼。
...

可能係套飄零燕效應, 細細個直到而家, 都好希望去瑞士親眼看一看. 看鬱金香, 看山川...

等睇你的靚相~~.
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

水晶宮

wong2323 發表於 23-6-17 16:39
三十幾年前去過瑞士,環境美,空氣好,人情味濃,實在令人難忘

空氣 除咗係山頂上,其實我全程都聞到有電油味 旅遊區周圍都有工程。

珍珠宮

回覆樓主:

樓主答得好好

子爵府

...

遇過N次寄予香港無限同情嘅「問候」,-笑置之、爭辯回應都試過,我多數會答:生活好到,有心情能力,四圍遊玩,喺地球呢個角落見到你,回答-個古怪而有趣問題

上個月喺歐洲遇到幾個美國人,吹水幾句,又係關心香港治安,都算!突然有人做咗個,用手指拉起兩邊眼角,變成一綫眼表情,我即拉走仲懵盛盛朋友……地球真係多怪物,去旅行好山好水唔享受欣賞,嗰腦裝垃圾

樓主旅途順安愉快

水晶宮

回覆樓主:

行咗3日山路,呢d我地都係徒門行上去,最金個日係行6個鐘
attach0/tmp/phpCNqhAK
attach1/tmp/phprFWeKf
attach3/tmp/phpJP6o4f
attach4/tmp/phpSvyHeL
attach5/tmp/phpDh8apg
attach6/tmp/phpYjXQzL
attach7/tmp/php9N4EKg
attach8/tmp/phpi72BVL

attach2/tmp/phpCzDgUK (340.06 KB, 下載次數: 4)

attach2/tmp/phpCzDgUK

mercurycc    發表於 23-6-17 19:59

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

坐係琉森湖邊有對老夫婦問我地來邊,我地答佢Hong Kong, 佢就答香港好可憐。 我回佢:希望你地能親身來香港感受一下,我好愛我的國家同你愛你自己國家一樣。

總結,瑞士是一個好值得來的一個國家,但對我來講,係無熱烈想來多一次的地方。

再發相

等轉機去奧地利.

外媒威力幾大,黑可以變白,香港不可憐,無國無家嘅人先可憐。

玩得開心啲

男爵府

:-D

子爵府

愛我的國家,講得好

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Kc天長地久 發表於 23-6-17 17:05
遇過N次寄予香港無限同情嘅「問候」,-笑置之、爭辯回應都試過,我多數會答:生活好到,有心情能力,四圍遊玩,喺地球呢個角落見到你,回答-個古怪而有趣問題

上個月喺歐洲遇到幾個美國人,吹水幾句,又係關心香港治安,都算!突然有人做咗個,用手指拉起兩邊眼角,變成一綫眼表情,我即拉走仲懵盛盛朋友……地球真係多怪物,去旅行好山好水唔享受欣賞,嗰腦裝垃圾

樓主旅途順安愉快..

好衰格,哩個係歧視手勢

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我只係食過瑞士糖
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

子爵府

回覆樓主:

真慘,比啲無聊人影響旅行情緒。樓主玩得開心啲。唔好理啲nobody

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

瑞士風景真係好靚

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

想睇野食相

男爵府

DoReMi媽媽 發表於 23-6-17 17:17
好衰格,哩個係歧視手勢

原來呢種係歧視手勢? 比我見到可能戇居居傻笑
:-D

首頁
12345...12

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊