自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

今日佢打來傾續約,話$238全速4.5G Plan,無限分鐘及數據,速度可達700mbps,24個月約,大家覺得OK嗎?

大宅

佢哋頭先都係咁同我講,我話我要最平嗰個不論任何速度,佢話返去問吓上司先再打電話過嚟

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 大廚勳章 爸B勳章 BK Milk勳章

Kennedyjason 發表於 23-6-22 17:29
今日佢打來傾續約,話$238全速4.5G Plan,無限分鐘及數據,速度可達700mbps,24個月約,大家覺得OK嗎?
...

數碼通我用左20幾年,越用越貴,最後轉台了

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

子爵府

Kennedyjason 發表於 23-6-22 17:29
...

我用左十年都跳左去用so sim. 宜家3x一個月50G 數據。

啲人話so sim 慢,我又接受到。

Smt 真係蝦舊客。

珍珠宮

werty 發表於 23-6-22 19:20
我用左十年都跳左去用so sim. 宜家3x一個月50G 數據。

啲人話so sim 慢,我又接受到。

其他台對舊客都是好不了多少

男爵府

同我傾續約傾唔成,啲語氣開始差,真係蝦舊客嘅,有心傾就比多啲選擇出來啦,係比咁多就係咁多,仲慘係一定要綁24個月.

珍珠宮

Kennedyjason 發表於 23-6-22 20:49
同我傾續約傾唔成,啲語氣開始差,真係蝦舊客嘅,有心傾就比多啲選擇出來啦,係比咁多就係咁多,仲慘係一定要綁2 ...

間間都耍24月,只是可否比的甜頭舊客而已

大宅

我上星期去問,佢好明顯睇住我戶口黎開價。一報就家庭plan(4張咭)$796,我即刻嘩左聲,佢仲要串我,你都交緊$8xx。

我叫佢睇清楚,我交個銀碼仲有光纖家居寬頻,佢仲要補多我一刀,咁你都交緊$7xx啦。

我真係火起,叫佢睇清楚,我今個月買左漫遊4日plan! 佢最後都係堅持開$7xx俾我

去到呢個位我已經失去耐性同佢糾纏,我直接問,即係舊客唔減不突止,仲要加我百幾蚊二百蚊。佢唔應我剩係表現出你續就續,唔續就罷就。跟住我話咁唔續轉頭就走。

伯爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

用左好多好多年
已轉中移動

珍珠宮

...

5G 都唔使咁貴啦,講真有幾多人真係需要無限數據吖,其實百幾蚊已經有30GB 5G plan, 冇理由俾二百幾蚊續4.5G plan 啦

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

轉。5g 都唔駛咁貴,而且快過、平過佢,浪費咗部5g手機(假設你用新款機)

珍珠宮

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 畀面勳章

之前4.5G Plan, $188 頭6g數據無限速, 之後限速,
但我唔覺上網速度有好大分別
今個月轉5G Plan ,24 個月 $198 包100g 數據
我用緊中移動

別墅

回覆樓主:

4.5g可以去到700mbps?哈係掛,我用cmhk 5g都係平均百幾二百mbps咋喎

男爵府

所以決定約滿用最平嘅plan,真係佢嘅股價反映到佢嘅服務。

複式洋房

funnykoala 發表於 23-6-22 22:29
我上星期去問,佢好明顯睇住我戶口黎開價。一報就家庭plan(4張咭)$796,我即刻嘩左聲,佢仲要串我,你都交 ...

點解你咁平$796,我本來$74x(四張咭),續咗2年,打來無得再續加到$820(5G),我媽媽自己一個住無家居寬頻,所以要無限數據睇YouTube

男爵府

funnykoala 發表於 23-6-22 22:29
我上星期去問,佢好明顯睇住我戶口黎開價。一報就家庭plan(4張咭)$796,我即刻嘩左聲,佢仲要串我,你都交 ...

佢根本就係按依家個價
再比多少少數據
唔會平比舊客
如果唔係一咭兩號綁住
我一早轉台

上次續約話比無限數據
我話一個月都用唔到10G
比無限我都無用。
大灣區數據又唔肯加比我
最後只係比多11日漫遊

水晶宮

我$516家庭plan24個月(開頭話36講價後24)110激 三sim卡 聲稱5G
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

Smartone打黎話同我轉5G plan
加埋所有費用398
5G無限, 頭120G無限, 之後限速
通話無限
2G 大灣區

男爵府

真係要諗清楚,一續左約要捱兩年.

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊